Petrom scumpește din nou benzina și motorina, iar ceilalți actori din piață urmează exemplul

Petrom a majorat sâmbătă, 21 ianuarie, prețul benzinei și motorinei standard cu 5 bani, la o zi, respectiv două zile după scumpiri similare aplicate atât la benzină standard, cât și la motorină standard, arată economedia.ro.

Precedentele majorări de preț, cu 5 bani pe litru, au avut loc sâmbătă, 14 ianuarie, marți, 17 ianuarie și joi, respectiv vineri, adică 19 și 20 ianuarie. Atunci, au fost operate modificări de preț atât la motorina standard, cât și la benzina standard.

Potrivit Monitorul Prețurilor și peco-online.ro, litrul de benzină standard costă, la stațiile Petrom din Capitală, între 6,44 și 6,505 lei, iar cel al motorinei standard între 7,60 și 7,63 lei.

La OMV, prețurile pornesc de la 6,55 lei la benzină și de la 7,68 lei la motorină.

Și ceilalți actori din piață au crescut prețurile cu câte 5 bani. La Lukoil benzina pornește de la 6,39 lei per litru, iar motorina de la 7,59 lei, la Mol benzina pornește de la 6,54 lei, iar motorina de la 7,67 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 6,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 21,0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină.

În cazul motorinei, țară noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati