Piața Amzei devine epicentrul Romanian Design Week în 2023

Sectorul 1 va găzdui la Piața Amzei un eveniment de prestigiu al scenei artistice internaționale. Este vorba despre a unsprezecea ediție a Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România.

Această ediție readuce în programul festivalului expoziția cu call, dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură și design. RDW Exhibiton are loc în Piața Amzei, în perioada 12 – 28 mai, și este un proiect realizat de Primăria Sectorului 1, împreună cu The Institute.

Astfel, formatul RDW Exhibition va găzdui 162 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design de produs și design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o începe odată cu ediția 2023 și o va continua anii viitori. Designul RDW Exhibition este semnat de Attila Kim Architects.

„Piața Amzei devine reper internațional pentru artiști și creatori. RDW Exhibition este cel mai amplu proiect dedicat comunităților creative locale și ne mândrim că anul acesta este realizat de Primăria Sectorului 1, alături de The Institute. Ani de zile, Piața Amzei a fost abandonată de autorități și de fostele administrații locale. Am decis să convertim acest spațiu și să-l punem pe harta lumii artistice internaționale. Doar prin colaborare și prin dialog permanent cu sectorul independent creativ și cultural putem redeschide sau regenera spații și clădiri subutilizate într-un mod corect și sustenabil și putem realiza astfel spații de utilitate publică de calitate, aducând inovația mai aproape de oraș și de cetățeni”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pe lângă RDW Exhibition, alte formate vor completa experiența vizitatorilor în Piața Amzei: Young design powered by Diploma care vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, RDW Social, un context potrivit pentru întâlniri și discuții, RDW Market, care va pune la dispoziția publicului un spațiu de dialog, o galerie de design, dar și o serie de magazine-capsulă, cu obiecte speciale ce vor putea fi admirate și în expoziția RDW și Creative Corner, unde va avea loc expoziția Circular Catalysts, un program de reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug, realizat de British Council România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Ediția Romanian Design Week 2023 identifică și analizează procesele care generează inovație și proiecte cu adevărat remarcabile, creează contextele și pretextele necesare încurajării și promovării lor, gravitând în jurul preocupărilor legate de comunități creative și rolul lor în dezvoltarea orașelor, cu focus pe multidisciplinaritate, colaborare și dialog.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati