Piața Obor rămâne deschisă. Soluția găsită de noul primar al Sectorului 2

1
1387

Cea mai mare piaţă din ţară, Piaţa Obor din Capitală, va rămâne deschisă în perioada următoare, în ciuda deciziei CNSU de închidere pe o perioadă de 30 de zile a tuturor pieţelor agroalimentare închise. Care a fost soluția găsită de noul edil al Sectorului 2.

Astfel, Piața Obor din București a trecut printr-o transformare impresionantă pentru ca țăranii să-și poată vinde în continuare produsele acolo.

„Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes. Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor.

Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă. Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați.

Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor.

Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piață au fost foarte înțelegători. Erau dispuși să își mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiții de siguranță. Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluții. Haideți să fim împreună responsabili! Purtăm masca, păstrăm distanța și ne respectăm semenii”, a scris pe Facebook Radu Mihaiu.

1 COMENTARIU

  1. „Politia locala si Politia Nationala patruleaza regulat prin toate zonele din piață” ????? Profund si total INEXACT. In timp ce POLITIA NATIONALA este nevoita sa lase pe planul secund vrafuri de dosare cu AN pt ca au fost si sunt mobilizate in teren toate structurile sale, POLITIA LOCALA, atat inainte de pandemie cat si in prezent „mimeaza” intrarea in atributii potrivit Legii nr.155/2010. Concret, la Piata Obor, mai mult decat un penibil punct fix, cu auto de patrulare si doi agenti de ordine publica pe timpul week-end-ului (pt a evita oprirea si/sau stationarea autovehiculelor in zona deservita de tramvai), POLITIA LOCALA A SECTORULUI 2, de ex, tolereaza, in mod evident, comertul ambulant neautorizat, chiar cu „respectarea” unui anumit program, ignora cu desavarsire activitatea parcagiilor de ocazie din areal, s.a.m.d. Din respect pt eforturile Politiei Nationale aflata in lipsa, devenita cronica, de personal operativ, solicit evitarea, chiar si in relatari de presa scrisa, a alaturarii celor doua institutii !!! Si nu in ultimul rand, trebuie amintita discrepanta URIASA si TOTAL INECHITABILA de retribuire in functie de volumul si dificultatea, si riscurile activitatii celor doua entitati, angajatii Politiei locale beneficiind de venituri DUBLE fata de cei ai POLITIEI Nationale !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.