Piața Valea Ialomiței din Sectorul 6 s-a redeschis și își așteaptă clienții/ Comerciant: ”Pentru noi, e pâinea lu’ Dumnezeu ce avem aici”

A fost redeschisă Piața Valea Ialomiței din Sectorul 6. Comercianții și-au reluat locul la tarabe, iar primii clienți și-au făcut deja apariția.

  • Piața Valea Ialomiței de pe Aleea Băiuț este deschisă de luni până sâmbătă între orele 7.00 și 21.00, iar duminica de la 7.00 la 15.00.

„Excelent, nemaipomenit! Față de ce a fost… Nici nu ne așteptam să iasă atât de frumos. E mai luminoasă, se vede mai bine, iar noi avem un alt vibe aici, la muncă”, spune Mariana Plotnicov, comerciant.

„Am aceeași #tarabă, s-a păstrat locul la fiecare producător și suntem foarte mulțumiți. E mai cald, mai curat, mai spațios. Pentru noi, e pâinea lu’ Dumnezeu ce avem aici. Acum… să vină clienții!”, adaugă Ana Matei, din Măgurere.

Primarul Ciucu: ”Oamenii pot veni să-și facă în siguranță cumpărăturile”

Primarul Ciprian Ciucu a monitorizat #piațavaleaialomiței pe toată perioada lucrărilor, transmite PS.

„Azi s-a deschis Piața Valea Ialomiței. A trebuit să-i facem reabilitarea completă la interior, s-a înlocuit tot – țevi, plafon, electricitate, s-a lucrat și la structura de rezistență… Nu avea autorizație la incendiu, iar ISU ar fi închis-o. Dar acum în sfârșit suntem mai liniștiți că avem avizul ISU, iar oamenii pot să vină în siguranță să-și facă aici cumpărăturile.

Mai sunt câteva spații care vor fi ocupate în perioada următoare, ele se atribuie prin licitație de către Administrația Comercială Sector 6 .

Transparent, plecând de la o evaluare făcută de experți ANEVAR. Așa, bugetul local nu va mai fi prăduit ca în piețele date de foști primari pe 30 de ani. Dacă și restul piețelor ar fi administrate de noi, m-aș ocupa de toate, ca să ajungem la acest standard de civilizație. Suntem în continuare cu ei justiție și sunt încrezător că vom câștiga!”, a declarat Ciucu.

Piața Valea Ialomiței s-a înființat în 2012, dar, cu trecerea timpului, a început să se degradeze.

„Se infiltra apa, pereții erau murdari, pavimentul foarte degradat… Era necesară această reabilitare. A fost refăcută toată partea de sus a parcării, cu izolație termică, iar la interior ne-am pregătit pentru autorizațiile ISU, DSP, DSV. Vechile tarabe de lemn au fost schimbate cu unele mai mari, cu expunere, tavanul este casetat altfel, e o altă lumină”, explică Irinel Năstase, administratorul pieței.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati