Piațeta Favorit, prima din Sectorul 6, s-a deschis ieri, cu spectacole și bălăceală pentru copii 

Sectorul 6 are, de acum, prima piațetă pentru organizarea de evenimente în aer liber. A fost amenajată în fața fostului Cinematograf Favorit, iar aseară a fost deschisă publicului.

  • Cei mai fericiți au fost copiii, care s-au bălăcit la fântâna dry deck, dar și vârstnicii, care au savurat, de pe băncuțe, atmosfera veselă, muzica live, spațiul complet transformat. 

Zona pe care acum o numim, simplu, „Piațeta Favorit” era un loc degradat, în paragină, cu trotuare mâncate de vreme și boscheți uscați. Pe scurt, o zonă de evitat, pe unde îți era teamă să treci.

A fost complet transformată. ADPDU Sector 6 a început lucrările în octombrie 2023 și le-a finalizat recent. Luni, 3 iunie, gardurile șantierului au fost date jos, iar Piațeta Favorit a fost deschisă pentru comunitate. Imediat a prins viață.

Ce surpriză incredibilă! De dimineață, când am plecat spre serviciu, era totul împrejmuit, acum mă întorc și văd minunăția asta„, spune un tânăr. „Locuiesc peste drum. Tot timpul trăgeam cu ochiul prin gard să văd ce s-a mai schimbat, așteptam ca un copil să fie gata. Acum sunt fericită, chiar fericită!„, adaugă o doamnă. Doi seniori admiră totul de pe băncuță. Sunt vecini și tovarăși vechi, căci locuiesc în zona Favorit de peste 50 de ani. Au fost martori ai degradării acestui loc, iau acum parcă nu le vine să creadă cum s-a transformat: „Niciodată nu a fost mai frumos aici. De acum, numai de drag să ne petrecem serile aici, pe bancă”, spune unul dintre ei.

Pe fundal, răsună muzică bună de blues. Alexandra Crișan și bandul ei au venit să susțină un mic concert, ca o avanpremieră la ceea ce va urma să se întâmple aici. Copiii se joacă și se răcoresc la fântâna dry deck, unii tineri dansează.

E o atmosferă „ca afară” și așa va fi mereu aici, la Favorit. Noua piațetă a fost proiectată special pentru a găzdui evenimente sezoniere: târguri de mărțișor, de Paște, de Crăciun, concerte de mici dimensiuni. Pe fațada viitorului Cinematograf Favorit, acum în lucru, va fi un ecran imens pe care vor fi proiectate filme, meciuri de fotbal. Piațeta Favorit va fi, astfel, o sală de spectacole în aer liber, dar și un superb spațiu de relaxare în orice moment al anului.

Ce are nou Piațeta Favorit

Este complet schimbată. Spațiul a fost mult lărgit și pavat cu marmură și granit gros, rezistent, tocmai pentru a fi încăpătoare și a putea găzdui evenimente.

  • Suprafața totală: 10.621 mp;
  • Spații verzi: 3.168 mp;
  • Fântână arteziană și una dry deck;
  • Sistem de irigații, copaci nou plantați, flori;
  • Rampă pentru persoanele cu dizabilități. Spațiul este pentru fiecare dintre noi;
  • Panou informativ;
  • Umbrare;
  • Rasteluri de biciclete;
  • Bănci de mai multe tipuri, dintre care două inteligente (încarcă telefoanele wireless și prin USB).

Se lucrează la cinematograf, iar fostul restaurant va fi și el reabilitat și transformat într-un centru cultural

Una dintre emblemele Sectorului 6, Cinematograful Favorit, se va întoarce și el în comunitate complet transformat. Închis după anii 2000 și ajuns în ruină, a fost demolat și acum se reconstruiește. Va avea o înălțime de 22,5 metri, o suprafață desfășurată de 5.000 mp, cu o amprentă la sol de 950 mp. Pe lângă filme, din marea sală de spectacole, cu 706 locuri, se vor putea vedea concerte, piese de teatru… Vor mai fi aici două săli de dans și balet, o bibliotecă publică, iar la parter se vor putea organiza vernisaje. Fostul restaurant Favorit, aflat în piațetă, va fi și el pus în valoare ca un centru comunitar multi-funcțional, în directă legătură cu cinematograful.

Jumătate din visul meu este împlinit! Cealaltă jumătate este să finalizăm Centrul Cultural Favorit, fostul cinematograf. Mă aștept să fie gata în toamna anului viitor. De asemenea, am reușit să luăm în administrare fostul restaurant și vom face aici un centru pentru tineret, de formare profesională pentru elevi, profesori. Vom avea aici un spațiu cultural complet, modern, pentru comunitate! Cu Piațeta Favorit, putem spune că am cam finalizat, în acești ani, Drumul Taberei, care a stat în șantierul de la metrou mai bine de zece ani. De acum, urmează să ne concentrăm atenția către Crângași, Giulești și Grozăvești. În Militari deja am început amenajările și resistematizările”, a declarat aseară primarul Ciprian Ciucu.

Piațeta Favorit se află la Bd. Drumul Taberei 24 A. Investiția totală s-a ridicat la aproximativ 10.500.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati