Piaţeta Favorit va fi realizată cu aproape 19 milioane de lei – VIDEO

Piaţeta Favorit va fi realizată cu aproape 19 milioane de lei cu TVA, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 6.

Proiectul aprobă indicatorii tehnico-economici pentru piaţetă, durata de realizare a investiţiei fiind de 24 de luni.

Potrivit notei de fundamentare la proiectul de hotărâre, zona Favorit este emblematică pentru Sectorul 6 datorită fostului Cinema Favorit, care era unul dintre cele mai mari din oraş şi avea un număr mare de utilizatori, în special în perioada comunistă. Spaţiul urban adiacent acestei clădiri cu funcţiune publică a fost realizată o amenajare urbană caracteristică anilor 1960, însă odată cu încetarea activităţii cinematografului şi zona a devenit un spaţiu urban neglijat, scrie Agerpres.

În prezent, în imediata vecinătate a zonei de intervenţie se construieşte un centru cultural european pe amplasamentul fostului cinematograf, ce se doreşte a fi o clădire publică cu un aspect hi-tech şi un obiect de arhitectură care să populeze teritoriul urban ca un element de reper.

Investiţia care se doreşte a fi realizată în Piaţeta Favorit are ca scop principal reamenajarea zonei şi crearea unor oportunităţi de relaxare pentru cetăţenii Sectorului 6.

VIDEO Cum ar putea arăta piațeta Favorit din Drumul Taberei

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat în luna iulie o randare 3D despre cum ar putea arăta Piațeta Favorit, punând accent pe faptul că locul ar urma să îndeplinească mai multe funcționalități.

„Este un prim concept al versiunii 2.0. Nu este bătut în cuie, vreau să știți de acest proiect și să-l îmbunătățim împreună”, a scris Ciucu.

„Ca idee, acest obiectiv (atracție pentru evenimente culturale) este gândit să deservească tot Sectorul 6. Un parc ar deservi doar populația din zonă. Spre deosebire de Militari, Dr. Taberei are parcuri și alei umbrite, curți ale blocurilor generoase cu arbori maturi și spațiu verde. Cine vrea parc are unde merge. Cine vrea piațetă și evenimente culturale nu prea are unde merge. Centrul Cultural Favorit va putea găzdui o parte din concertele Festivalului Enescu, în piațetă seara se pot urmării campionate europene și mondiale, diferite competiții sportive sau filme de artă (sau proteste împotriva primăriei…)”, a mai spus primarul de la 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati