Piațeta Italiană a devenit pietonală pentru o zi

Din parcare improvizată, Piațeta Italiană din Sectorul 2 a fost transformată sâmbătă într-un spaţiu pentru oameni, un punct de întâlnire pentru comunitate, un loc cu multă verdeaţă, atmosferă prietenoasă, muzică şi ateliere de mediu.

Transformarea a avut loc în cadrul evenimentului DivAirCity Day, organizat de Primaria Sectorului 2 Bucuresti, în parteneriat cu ARCEN și Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – UTCB.

„Mă bucur că reuşim să aducem o comunitate în jurul unui spaţiu care până acum era poluat de maşini şi cam atât. Noi vrem uşor-uşor să transformăm zonele centrale din Sectorul 2 în zone mult mai prietenoase cu pietonii. Piaţeta acesta va fi probabil în vară transformată. În centrul piațetei vom avea o zonă pietonală, iar perimetral va mai fi permisă circulația auto pentru că noi credem că schimbările trebuie să se producă pas cu pas. Nu putem sări dintr-o extremă direct în cealaltă”, a spus viceprimarul Sectorului 2, Andrei Panaitescu.

DivAirCity Day este un eveniment care se concentrează pe conectarea comunităților și inițiativelor care au ca scop îmbunătățirea calității aerului în mediu urban.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati