Piedone: Autorizaţia de mediu pentru Salubrizare Fapte 5 S.A. nu mai este suspendată

Primarul Cristian Popescu Piedone a anunţat, vineri, că Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a transmis o adresă prin care a informat că autorizaţia de mediu pentru societatea Salubrizare Fapte 5 S.A. nu mai este suspendată, ca urmare a remedierii neregulilor constatate anterior.

În şedinţa Consiliului local de vineri, Popescu Piedone a precizat că, în 24 de ore, s-a intervenit asupra terenului din cauza căruia a fost suspendată autorizaţia de mediu, adăugând că a aflat abia miercuri de aceste probleme. Consiliul local se întrunise şi joi seara pentru a găsi o soluţie privind salubrizarea în sector, însă, după mai multe ore de dezbateri, şedinţa a fost suspendată.

„S-au adus aproximativ 40-50 de basculante de pământ cu piatră ca să nivelăm şi să aducem terenul la starea iniţială, aşa cum au lăsat comisarii Gărzii de Mediu în măsurile ce trebuie îndeplinite. Am salubrizat întreaga zonă. (…) În jurul orei 13,00, eram împreună cu comisarii Gărzii de Mediu să constate măsurile luate”, a explicat primarul, scrie Agerpres.

Astfel, el şi-a retras proiectul de hotărâre privind încheierea unui contract de prestări servicii de salubrizare în urma derulării unei proceduri de negociere fără publicare a unui anunţ de participare, care urma să fie valabil pe o perioadă de urgenţă, până la finalizarea unei proceduri de licitaţie publică prin care să se delege serviciul de salubrizare pe raza Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone le-a mulţumit consilierilor locali Iustinian Roşca (USR PLUS), Alexandru Ducuţă (PNL) şi Claudia Pop (PNL) pentru implicarea în găsirea unei soluţii. „Mulţumesc domnilor consilieri şi în special celor prezenţi în sală, domnului Iustinian Roşca, care a avut o idee strălucită, doamnei Claudia Pop, domnului Ducuţă. În dezbaterile de aseară, după retragerea din cadrul şedinţei de Consiliu, s-a găsit şi o variantă”, a transmis el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati