Piedone i-a cerut lui Ion Rădoi „o jumate de staţie la Izvor”, pentru a nu evacua chioșcurile de la metrou. Primarul susţine că a făcut ”o glumă”

Stenogramele publicate de G4Media din dosarul în care Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou, a fost pus sub urmărire penală arată o complicitate între acesta și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru a nu demola spațiile comerciale ale sindicatului. Edilul zice că a cerut în glumă „jumate de stație la Izvor”.

Astfel, Piedone i-ar fi pretins liderului sindicatului USLM să-i dea „jumătate din spaţiile comerciale de la Izvor”.

În schimb, edilul urma să amâne sau să refuze emiterea dispoziţiilor de demolare a spaţiilor de la metrou aflate pe raza Sectorului 5.

Documentul citat arată că Rădoi a fost de acord cu propunerea lui Piedone. Mai mult, i-a spus că îi dă „o jumătate de staţie întreagă”.

Ion Rădoi: Să trăiască, domn primar! Rădoi la telefon!
Piedone: Vă salut! Cu cine am onoarea?
Ion Rădoi: Rădoi la telefon, Rădoi! Dacă am văzut că nu se poate discuta pe numărul meu, zic stai, mă, puţin că…
Piedone: Dar cine sunteţi? Spuneţi-mi şi mie cine sunteţi!
Ion Rădoi: Nea Ion Rădoi de la metrou!
Piedone: Aaa, Rădoi de la Metrou!
Ion Rădoi: Da, ăla, prăpăditul ăla!
Piedone: Deci, tati, ce-am făcut? Am dat înapoi toate astea! Eu nu intru, nu intervin până nu am dispoziţia primarului general! Momentan e linişte, da?
Ion Rădoi: Auzi…
Piedone: Eu am dat decât somaţii, dar nu dispoziţie!

(…)

Ion Rădoi: Da şi eu dacă nu ar fi trebuit să le cer, ia daţi-mi, mă, şi mie o somaţie de la ăştia, o copie după somaţiile alea…
Piedone: Aveţi o copie după somaţii să i-o dăm şi lui Rădoi? Auzi, mă?
Ion Rădoi: Da, zi tu!
Piedone: Am înţeles! Cel mai tare sindicat de la metrou!
Ion Rădoi: Păi nici nu există altul!
Piedone: Cel mai tare sindicat de la metrou!
Ion Rădoi: Au şi directorii (neinteleigibil) acolo!
Piedone: Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!
Ion Rădoi: Da!
Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumăte de staţie la Izvor şi mie?
Ion Rădoi: O juma’ de staţie întreagă îţi dau!

Piedone: Un spirit de glumă în stilul meu caracteristic, păi ce, am înnebunit?

Primarul Sectorului 5 spune încă că a glumit în momentul în care i-a cerut lui Rădoi o jumătate de stație de metrou pentru spații comerciale.

”Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…)

Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone pentru G4Media.ro.

”Probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola”

Mai mult, acesta spune că a emis încă din 11 iunie autorizație de demolare pentru chioșcurile de la stațiile de metrou din Sectorul 5.

Piedone a mai declarat pentru G4Media.ro că ”Rădoi a insistat foarte mult să ia legătura cu mine, am evitat să mă întâlnesc, m-am întâlnit la un moment dat, a venit cu o plachetă din partea metroului – înainte de această convorbire. Am îndeplinit toate formalitățile legale (…)Procurorii DNA au ridicat documentele și au constatat că am îndeplinit toate procedurile legale, iar întârzierea nu se datorează faptului că nu am vrut sau am pretins ceva de la dl Rădoi. Ci pentru că din dispoziția care este deja emisă din 11 iunie, în care infrastructura SA, din dispoziția mea, trebuie să dezafecteze aceste chișcuri. Infrastructura SA era angrenată în alte lucrări de investiții în sector, s-a amânat. Procedura va fi dusă la îndeplinire, probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola. Sindicatul mă dă și în judecată”.

Potrivit DNA, Rădoi percepea taxe între 5.000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou.

Săptămâna trecută, preşedintele Sindicatului Liber Metrou, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA, după ce a fost audiat într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati