Piedone, nemulţumit de întârzierea lucrărilor la Școala nr. 124: Ori la bal, ori la spital!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a făcut o vizită la Şcoala nr. 124, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reconstrucție.

Edilul a constatat că proiectul trenează și a dispus grăbirea de urgență a lucrărilor, dând ca termen de finalizare data de 1 septembrie. Această școală a fost inițial demolată în urma incendiului din 27-28 mai 2018.

În luna iulie 2018, între unitatea de învăţământ în cauză şi un operator economic, a fost încheiat un contract pentru realizarea lucrărilor de consolidare parţială şi de reconstrucţie a Şcolii Gimnaziale nr. 124, contractul respectiv fiind reziliat în luna decembrie 2019.

În luna iulie 2020, Primăria Sectorului 5 a încheiat contractul privind execuţia de lucrări pentru obiectivul de investiţii Lucrări de consolidare şi reconstrucţie Şcoala Gimnazială Nr. 124, Sector 5, Bucureşti, termenul de execuţie fiind de 6 luni. Lucrările au fost sistate în luna octombrie şi reluate în luna noiembrie 2020.

”Educația trebuie să primeze… copiii au stat destul acasă, sau înghesuiți prin alte școli!”

În anul şcolar 2020 – 2021, cei 664 de copii înscrişi la Şcoala Gimnazială nr.124, au învăţat exclusiv în sistem online, din cauza faptului că nu au existat spaţii de învăţământ libere, care să fie alocate unităţii aflate în reconstrucţie.

„Ori la bal, ori la spital!

Asta i-am spus directorului firmei care se ocupă de reconstrucția școlii nr. 124.

Lucrările trenează de 3 ani de zile, iar pe șantierul școlii sunt doar 7 muncitori… ȘAPTE… când ar trebui să fie zeci. Unde mai pui că parte din lucrările efectuate sunt făcute de mântuială. Se va reface tot ce nu este în regulă… nici nu stau la discuții.

I-am spus directorului că miercuri merg să verific din nou șantierul și vreau să vad furnicar… ca la parcul Arbănași. Ăsta este standardul și ritmul în care trebuie să ne mișcăm. Ce nu s-a făcut în 3 ani de zile se va face în 2 luni și jumătate.

Școala trebuie să fie gata la 1 septembrie… ȘI VA FI!!! Educația trebuie să primeze… copiii au stat destul acasă, sau înghesuiți prin alte școli!

Vreau ca începutul noului an școlar să-i prindă pe copii în clădiri nou-nouțe și o să mă asigur că așa va fi… Continuăm să facem imposibilul, POSIBIL!” este mesajul postat pe pagina sa de Facebook de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati