Plafonul pentru cardul de energie necesar la plata facturilor ar putea fi majorat

0
205
Foto: Facebook / Marcel Ioan Boloș

Plafonul pentru cardul de energie ar putea crește în acest an, potrivit ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Suma maximă ar putea fi astfel majorată de la 2.000 de lei, în prezent, la 3.000 de lei începând cu luna octombrie 2023.

Circa 5 milioane de persoane ar putea beneficia de ajutorul pentru plata facturilor la energie, notează Antena3 CNN.

„Analizăm această posibilitate să vedem cum se implementează tranșa întâi, cea care are termenul scadent luna februarie și cu data de 20 februarie pentru efectuarea plăților. Dacă se va decide la nivel de coaliție în acest sens, noi pregătim simulările necesare pentru ca să extindem plafonul de venit de la 2000 de lei la 3000 de lei și odată cu aceasta să creștem numărul de beneficiari.

Am avut chiar astăzi discuție cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a-i informa asupra modului în care se derulează mecanismul pentru sprijin în vederea compensării prețului la energie și sperăm să avem în curând această veste bună pentru cei care astăzi sunt sprijiniți în ceea ce privește compensarea prețului la energie”, a explicat Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.

El a mai dat asigurări că termenele vor fi respectate.

„Noi termenul de 20 februarie ni-l respectăm și după aceea, probabil în cursul lunilor martie-aprilie facem această analiză în detaliu la nivelul ministerului, cu privire la extinderea plafonului de venit și anunțăm măsura cât de curând. Noi avem termenul luna septembrie de plată și sigur că această decizie trebuie luată începând cu luna martie-aprilie, să vedem când vom avea calculele finalizate. Decizia trebuie luată, pentru ca începând cu luna septembrie, să putem să punem forma finală atât pe masa coaliției și aprobarea pentru aceasta prin decizia Guvernului”, a precizat demnitarul, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.