Plângere penală după ce la Spitalul Floreasca din Bucureşti au fost încurcate două cadavre

0
99
spitalul floreasca

Cazul pacientului de la Spitalul Floreasca din Bucureşti îngropat de o altă familie continuă cu o plângere penală.

Fiica bărbatului care a fost deshumat din cauza acestei greșeli a spus că va merge până în instanță pentru ca vinovații să plătească, scrie spotmedia.ro, care citează Realitatea Plus.

„Vom merge mai departe. Nu e normal ce s-a intamplat. Da, spitalul este vinovat cu totul. Cand am deschis capacul la sicriu, tatal meu pe sac avea eticheta cu numele lui pus pe el”, a declarat ea.

Ce prevede protocolul

Sursa citată notează că există un protocol în caz de deces al pacienților morți de Covid care obligă personalul medical să cheme aparținătorii mortului pentru identificare.

„Ar fi fost obligați cei de la spital să invite aparținătorii la identificarea cadavrului, nu doar după eticheta. Și există o serie întreagă de proceduri prin care devine posibilă chestiunea asta. Nu trebuie să-i dai familiei mortul într-un sac sigilat cu eticheta pusă acolo, ci trebuie să le arăți: uite, domnule, ăsta e cadavrul.

Cine sunt vinovații

Protocolul din 13 martie din 2020, undeva pe la articolul 4, la măsuri care privesc aparținătorii decedatului, spune clar că aparținătorii decedatului vor parcurge obligatoriu procedura de identificare a cadavrului. Deci aceștia trebuie lăsăți să-și identifice cadavrul prin simțul vizual”, a declarat avocatul Ioan Georgescu.
Această identificare nu a avut loc în cazul de față, iar vinovați ar fi angajații spitalului.

„Da, sunt vinovați de neglijență. Neglijență în serviciu din 2017, prin decizia 518/2017, nu mai este fapta de natură penală dacă în elementele ei constitutive nu se constată încălcarea unei legi. Or, acest protocol a fost aprobat printr-un ordin al Ministrului Sănătății, deci nu este lege”, a punctat avocatul.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu, cercetările fiind în plină desfășurare.

Amintim că două cadavre a doi bărbați care au murit în aceeași zi au fost încurcate la Spitalul Floreasa, una dintre familii ingropând trupul unui străin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.