Plante de colecție exotice, disponibile în „Parcul Regele Mihai I” din luna mai

Primăria Capitalei anunţă că în luna mai se vor redeschide pentru public cele patru pavilioane Expoflora cu plante exotice din Parcul Regele Mihai I.

Colecţionarii de plante spectaculoase care doresc să se înscrie la selecţia de exponate o pot face prin intermediul paginii de Facebook a ALPAB.

  • „Bucureştenii şi turiştii vor putea admira plante de colecţie din zone cu o floră diferită de cea din ţara noastră, precum Marea Mediterană, Indochina, Caraibe sau Oceania. Persoanele pasionate de floricultură, colecţionarii de exemplare spectaculoase, cei care doresc să prezinte în cadrul expoziţiei o plantă mai deosebită din propria cultură se pot înscrie la proiectul ‘Steward 2024’, organizat de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti”, a scris PMB, luni, pe Facebook.

La rândul său, ALPAB informează că în curând va începe proiectul „Steward 2024”.

  • Denumirea vine din anii ’70 când o doamnă care lucra la Tarom ca stewardesă pe linia Bucureşti – Adu Dhabi – Bangkok – Singapore s-a oferit să aprovizioneze cu seminţe şi răsaduri ale unor flori rare din aceste ţări calde.

„Nu a dorit nici atunci, cum nu doreşte nici acum când este o bunică minunată să-i facem cunoscut numele. Atât de prolific a fost acest ajutor, încât fosta administraţie a IAPIT semna un protocol cu Tarom care se angaja să aprovizioneze cele patru pavilioane Expoflora cu plante de colecţie aduse din cele patru zări cunoscute pentru flora lor senzaţională (Mediterană, Indochina, Caraibe şi Oceania)”, precizează ALPAB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati