Planul de Mobilitare Urbană Durabilă pentru Regiunea București – Ilfov va fi actualizat

0
311

Planul de Mobilitare Urbană Durabilă pentru Regiunea București – Ilfov va fi actualizat, după ce s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor.

“Avem 2 oferte pentru achiziția serviciilor de consultanță privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea București – Ilfov.

Suntem acum în perioada de evaluare a ofertelor pentru desemnarea câștigătorului.

Ulterior acestei etape, vom lucra la actualizarea PMUD pentru rhealizarea unui plan investițional al proiectelor de mobilitate urbană durabilă, precum modernizarea transportului în comun prin achiziția de noi tramvaie, troleibuze, autobuze, reabilitarea și extinderea infrastructurii de tramvai, extinderea liniilor de transport în comun, dezvoltarea infrastructurii rutiere, precum și piste pentru biciclete”, a spus Nicușor Dan.

 La această procedură s-au înscris 2 ofertanți, Asocierea FIP Consulting SRL (lider asociere) și Electronic Solutions SRL, precum și Asocierea TTL Planning (lider asociere), Civitta Strategy & Consulting și Bogazici Proje Muhendislik.

 În cadrul procesului de actualizare a PMUD, prestatorul va colecta date actualizate de la toate instituțiile publice din Capitală și Județul Ilfov, pentru o abordare integrată a proiectelor și investițiilor în mobilitate, cele aflate în implementare, precum și cele viitoare.

Noul document strategic va ține cont și de conceptele promovate de noua lege a mobilității, Legea nr. 155/2023 privind mobilitatea urbană durabilă.

Valoarea estimată pentru achiziția serviciilor de consultanță este de 3,3 milioane lei fără TVA, iar valoare totală a întregului proiect este de aproximativ 4,4 milioane lei, mare parte din finanțare fiind nerambursabilă, asigurată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

PMUD este documentul strategic esențial care stă la baza politicilor si investițiilor în domeniul mobilității la nivelul întregii regiuni București – Ilfov, respectiv Capitala și cele 40 de localități care alcătuiesc județul Ilfov, 8 orașe și 32 de comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.