Planuri pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei. Centrala de la Iernut a Romgaz, întârziată câțiva ani, va porni până la finalul anului

0
284
Foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat marți cu reprezentanții companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia și CE Hunedoara despre soluții de creștere a producției de energie electrică, potrivit unui comunicat al executivului.

La discuții au participat și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Mediului, Tanczos Barna, și Justiției, Cătălin Predoiu.

Guvernul anunță că din luna mai CEO Oltenia își va crește capacitatea de producție cu 300 MW, iar până la sfârșitul anului darea în folosință a Centralei de la Iernut (proiectul întârziat cu câțiva ani al companiei de stat Romgaz) va furniza alți 210 MW. Investițiile pentru obținerea energiei din sistemul hidro vor asigura alți 200 de MW, începând cu anul viitor, afirmă guvernul.

În ceea ce privește planurile de investiții din Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei, inclusiv din surse regenerabile, CE Oltenia a depus proiecte în valoare de 1,4 miliarde euro, din care 895 milioane de euro din Fondul de Modernizare. Alte 400 de milioane de euro vor fi alocate proiectelor depuse de Transelectrica, la care se vor adăuga cele 1,1 miliarde euro pentru dezvoltarea rețelei de distribuție a energiei electrice.

În această lună, vor fi lansate apeluri de proiecte în domeniul energei în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW. Din Fondul de Modernizare, în această toamnă vor fi puse la dispoziție alte 2,8 miliarde euro pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.