Planuri pentru traficul din Capitală: Semafoare inteligente, ieșiri cu flux verde în fiecare sector

Bucureștiul are probleme structurale care au fost sistematic evitate și s-a încercat o cosmetizare, explică edilul Nicușor Dan. O problemă structurală este traficul, deoarece nu s-au făcut investiții, a spus primarul Capitalei, în emisiunea ”3 ceasuri bune”, la TVR 1.

Nicușor Dan a declarat, la TVR 1, că în sfârșit se va acționa coordonat pentru rezolvarea traficului din București. Primarul a anunțat că este deja pornită licitația pentru semafoare inteligente, scrie stiri.tvr.ro.

„S-a vorbit de semaforizare inteligentă, dar s-au pus un semafor aici, un semafor acolo, ceea ce nu a rezolvat (…) Avem deja licitația pornită (pentru semafoare inteligente), termenul de depunere a ofertelor este, dacă nu mă înșel 12 septembrie, în orice caz prima jumătate a lunii. O să acționăm în patru pași, mai întâi și aici avem banii din PNRR, în colaborare cu primăriile de sector să avem o ieșire pe fiecare sector cu flux verde, pentru sectorul 1 este Calea Griviței, pentru sectorul 2 – Colentina, pentru sectorul 6 este Iuliu Maniu.

Mai mult decât atât, degeaba ai niște semafoare care sunt coordonate dacă pe acel bulevard ai trei treceri de pietoni care nu sunt semaforizate, atunci toata linia verde pe care tu o reușești cu semafoarele, o pierzi la acele intersecții și aici trebuie să instalezi niște semafoare, deci în sfârșit acționăm coordonat”, a spus Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati