Vor plăti facturile de „căldură” bucureștenii care au suferit de frig în casă? Răspunsul lui Nicușor Dan

Nicușor Dan a vorbit despre valoarea facturilor la căldură în contextul în care multe blocuri nu au beneficiat de agent termic. Primarul general spune că facturile ar trebui să scadă, în funcție de căldura primită de oameni în calorifere. Există însă un „dar” în spusele edilului: „Am primit asigurări de la Termoenergetica, putem să verificăm, că se plătește exact cât este consumul de energie calorică”, spune Nicusor Dan.

”Fiecare din blocurile de locuințe care sunt alimentate din sistemul centralizat are un contor care măsoară exact căldura pe care o primește. Deci dacă primesc căldură mai puțină, vor plăti mai puțin.”, a declarat edilul Capitalei, scrie Digi24.

”Nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta”

Întrebat despre situația în care oamenii au constatat că facturile sunt la fel, Nicușor Dan a menționat că a primit asigurări de la Termoenergetica: ”putem să verificăm, că se plătește exact cât este consumul de energie calorică”.

”În primul rând, și cred că ăsta este lucrul cel mai important pe care îl așteaptă bucureștenii, nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta.

Asta e o promisiune, rămâne înregistrată, pentru că încă de anul viitor un număr de kilometri de rețea care o să fie modernizați, adică înlocuită țeava veche ciuruită de acum 50 de ani, cu o conductă nouă”, a completat primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati