Platformă pentru serviciile decontate de CNAS. Pacienții cu boli grave vor putea face analizele decontate oricând, la orice laborator

0
221
Foto: Facebook / Andrei Baciu

Pacienții care suferă de boli grave și au nevoie urgentă de analize medicale le vor putea face, cât de curând, la orice laborator, fără a se mai lovi de veşnicul refuz ”nu mai sunt fonduri”. Președintele CNAS a declarat marți seara, la TVR INFO, că echipa sa a început lucrul la o platformă pentru serviciile decontate de Casa Națională de Sănătate. Acolo, în prima etapă, se pot programa pacienții oncologici.

Andrei Baciu, preşedintele Casei Naţionale de SănătateEste evident că nu poți așteptă până luna viitoare sau peste două sau peste trei luni să-ți faci niște analize de care ai nevoie imediat. Pentru acești pacienți, dacă au nevoie să facă o analiză la un laborator, aceasta se poate  face indiferent dacă s-a epuizat sau nu plafonul respectiv. Pot să mă uit pe un site și să văd acolo – în București, astea sunt clinicile, astea sunt unitățile medicale care sunt în relație cu Casa. Să am o dată de contact și să ajung să mă programez.

Andrei Baciu susține că această platformă îi va ajuta și pe cei care nu sunt familiarizați cu sistemul de sănătate și nu știu unde să caute laboratoarele care mai au fonduri disponibile.

Mai mult, CNAS pune la punct și un plan de ajutor pentru pacienții oncologici. Se dorește crearea unui grup de medici care să-i îndrume pe bolnavi pe tot parcursul planului medical: de la diagnosticare, la analize și interpretarea acestora până la stabilirea planului de tratament.

Președintele CNAS a mai spus că înțelege supărarea farmaciștilor și că face tot ce ține de el pentru plata rapidă a sumelor restanțe.

Andrei Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate: Este important să subliniem și faptul  că atunci când spunem că nu sunt plătite facturile din mai, iunie, iulie, trebuie să știm că în  domeniul sănătății există termene de plată de 30,60 și 90 de zile. Asta înseamnă că, dacă se întâmplă niște servicii luna asta, la sfârșitul lunii sunt inventariate, luna viitoare se emite factură și se plătește. Practic, nu înseamnă că există o întârziere la niște lucruri care trebuiau să fie plătite în mai, iunie. Rezolvarea este una care presupune contribuția mai multor instituții, nu este numai una care ține de. Noi, ceea ce ține de noi, vă asigură că am făcut întotdeauna. CNAS nu este ca o bancă.

Săptămâna trecută, guvernul a suplimentat fondurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate cu 200 de milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.