Ploi torențiale în cea mai mare parte a țării, inclusiv în București

Ziua de duminică aduce ploi torențiale în centrul, sudul și sud-estul țării, de asemenea în Carpatii Meridionali și Orientali.

În celelalte zone, doar pe suprafețe restrânse mai pot să vină câteva ploi slabe, iar maximele pornesc de la 23 de grade în Oltenia și în Transilvania și vor ajunge până la 30 de grade, în Muntenia și în sudul Moldovei.

Vedem ce se întâmplã în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se anunță perioade cu soare, dar și înnorări și averse. Vântul va crește în intensitate și temperaturile scad cu 5-6 grade față de sâmbătă.

Mai sus, în Moldova sudicã și în nordul Munteniei, duminică se rãcoreste și la amiazã vor fi cel mult 30 de grade. Pe parcursul zilei, vor fi innorãri și ploi în aversã, dar apare puțin și soarele printre nori.

În nordul Moldovei și în Bucovina, duminică vedem soarele dar vin și câteva ploi, din loc în loc. Temperaturile în scădere față de ziua trecutã, se opresc la 28 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, gãsim vreme cam neplãcutã. Vor fi înnorări, averse și vântul va crește în intensitate pe timpul ploilor. După prânz se ating cel mult 26 de grade Celsius.

Și în vestul țării, mai vin câteva ploi pe parcursul zilei dar vor fi și perioade cu soare. Temperaturile se opresc la 28 de grade.

În Transilvania, avem o zi cu vreme inchisã și multã instabilitate. Vor fi ploi zgomotoase și se pot strânge cantități mari de apã, într-un timp foarte scurt. Nu lipsesc descărcările electrice și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile scad ușor.

În Oltenia găsim mulți nori. Vor fi averse, însoțite de tunete, fulgere și intensificări de vânt. Temperaturile scad și la amiază se ating 27 de grade.

Ploile cuprind duminică și sudul României. Acestea vin în mai multe reprize pe parcursul zilei și vor fi destul de consistente. Sâmbătă am avut o zi canicularã, însă duminică temperaturile scad și se ating cel mult 28 de grade.

Vremea în București

În București, duminică atmosfera va fi instabilã. Dupã-amiazã, vor fi înnorãri și averse, cu tunete, fulgere și intensificări ale vântului. Se pot strânge cantități însemnate de apã și se răcorește semnificativ. Ieri au fost 36 de grade, însă duminică maxima se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, vor fi ploi zgomotoase în Carpatii Meridionali și Orientali. Vorbim despre averse, fenomene electrice și cantități de apã de peste 40 de litri pe metru pătrat. Mai vin câteva ploi și în celelalte masive, dar pe suprafețe mai restrânse, iar temperaturile scad ușor.

Vremea la mare

La mare, duminică va predomina vremea frumoasã. Spre searã se adunã norii, o sã plouã trecător și vântul se va înteți din când în când. Pe plajã vor fi temperaturi cuprinse între 26 și 28 de grade, iar apa mãrii va avea în jur de 24 de grade.

sursa: stirileprotv.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati