PMB a depus 13 cereri de finanţare nerambursabilă pentru achiziționarea de tramvaie, autobuze electrice

0
77
tramvaie de epoca

Primăria Capitalei a depus 13 cereri de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie, a 100 de autobuze electrice şi pentru modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă de linie de tramvai, menţionând că în perioada de programare 2014-2020 singura oportunitate de finanţare din fonduri europene dedicată mobilităţii urbane durabile pentru regiunea Bucureşti-Ilfov a reprezentat-o Axa Prioritară 3.

Primăria afirmă că a făcut această precizare, întrucât în spaţiul public au apărut informaţii false cu privire la accesarea fondurilor europene din ultimii ani, menţionând că Axa Prioritara 4 este dedicată în exclusivitate regiunilor mai puţin dezvoltate din România, potrivit agerpres.ro.

În perioada de programare 2014 – 2020, singura oportunitate de finanţare din fonduri europene dedicată mobilităţii urbane durabile pentru regiunea Bucureşti-Ilfov a reprezentat-o Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, O.S 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. Obiectivul specific 3.2 din POR 2014-2020 sprijină proiectele care dovedesc că au un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiilor/oraşelor şi al zonelor funcţionale ale acestora. Cu toate că alocarea financiară pentru apelul dedicat regiunii BI a fost de 136.647.706 Euro (FEDR+BS), Municipiul Bucureşti a reuşit să semneze contracte de finanţare în valoare de 279 milioane de euro, beneficiind astfel de mecanismul supracontractării”, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, citat în comunicat.

Municipiul Bucureşti a depus în cursul anului 2018, în cadrul axei unde era eligibil ca şi solicitant, respectiv POR 2014-2020 – Axa 3, 13 cereri de finanţare în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă, aferente următoarelor proiecte: opt proiecte ce vizează achiziţionarea a 100 de tramvaie; patru proiecte pentru achiziţia a 100 autobuze electrice; un proiect de modernizare a unui tronson de 1,1 km cale dublă de linie de tramvai, arată PMB.

Pentru linia de tramvai de pe bd. Vasile Milea, viceprimarul Aurelian Bădulescu a adăugat că, în acest moment, procedura de achiziţie privind execuţia lucrărilor de modernizare se află în curs de desfăşurare, mai exact în etapa de evaluare a propunerilor tehnice. Se estimează că în cursul lunii septembrie va fi atribuit contractul de execuţie a lucrărilor, care ar urma să fie realizate în 12 luni.

‘În ceea ce priveşte realizarea celorlalte investiţii în modernizarea căii de rulare a tramvaielor în Bucureşti, echipa PMB a purtat o serie de discuţii cu factorii implicaţi în pregătirea următorului exerciţiu financiar 2021-2027 pentru includerea ca proiecte prioritare de mobilitate a investiţiilor de modernizare a căii de rulare pentru liniile ce vor fi deservite de noile tramvaie achiziţionate în cadrul proiectelor europene’, precizează Primăria Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.