PMB: A fost reziliat contractul de lucrari la Patinoarul Flamaropol

Primarul General Gabriela Firea anunță că a fost reziliat contractul pentru lucrările la Patinoarul Flamaropol, din cauza unor întârzieri foarte mari cauzate de constructor.

sursa foto: Facebook – Gabriela Firea

„Primaria Municipiului Bucuresti a luat decizia rezilierii contractului de lucrari la Patinoarul Flamaropol, intrucat lucrările  la acest obiectiv de investitii au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat masuri pentru remedierea situatiei. Încă de anul trecut Primăria Municipiului București a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuție revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalitățile de recuperare a acestora, cu precizarea ferma a masurilor și resurselor ce urmează a fi utilizate, insa, desi au existat numeroase intalniri intre reprezentatii PMB si constructor, acesta nu si-a asumat nici un termen„, a transmis Firea, printr-un comunicat.

Ea a mai spus că urmeaza expertizarea lucrarilor executate, stabilirea restului de executat precum și lansarea procedurilor de achizitie publica pentru finalizarea obiectivului de investitii.

„Vom face toate demersurile astfel incat sa terminam acest patinoar cat mai repede posibil, iar bucurestenii sa aiba un patinoar modern, la standarde europene”, a mai spus primarul general.

In prezent, lucrările la Patinoarul Flamaropol, incepute in anul 2017, sunt executate in proporție de 35%. Au fost finalizate lucrarile de fundare, pentru corpurile de cladire A, B, C si D si lucrarile de suprastructură ale Corpului A, cu excepția etajului tehnic.

Patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Pe teren se va asigura şi o zonă de parcare în aer liber pentru aproximativ  82 autoturisme.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati