PMB anunță un nou program social: 150.000 de porții de hrană pentru grupurile vulnerabile

Primăria Capitalei lansează programul ”Supa comunitară – toată lumea la masă”, prin care grupurile de persoane vulnerabile vor primi hrană din partea municipalității.

“Nimeni nu rămâne fără hrană! Există oameni care încă au de suferit de pe urma pandemiei, pe fondul crizei economice care pare că se adâncește, și care au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. În perioada de urgență am distribuit aproximativ 150.000 de porții de hrană caldă grupurilor vulnerabile. În această perioadă dificilă, îmi doresc ca orice bucureștean aflat temporar la nevoie să poată primi din partea comunității o minimă susținere, o masă caldă. De aceea, anunț noul proiect pe care l-am deschis la centrul Viilor: “Supa comunitară-toată lumea la masă”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

De luni până vineri, între orele 12-15, hrana caldă se distribuie la centrul din Șoseaua Viilor 44, sectorul 5 – situat în apropiere de Liceul Economic, spre intersecția cu Trafic greu.

Vor fi puse la dispoziție două tipuri de supă/ciorbă: unul cu carne și unul de legume.

Produsele vor fi ambalate în cutii alimentare de unică folosință, pentru a fi consumate acasă, fiind distribuite în baza unei declarații pe propria răspundere și a unei semnături de primire.

De asemenea, Primăria pregătește deschiderea a încă două centre, urmând ca în curând să existe câte unul în fiecare sector al Capitalei.

“În plus, vă anunț că “supa comunitară” este un proiect la care putem contribui cu toții: dumneavoastră, cetățenii Capitalei, le puteți spune celor în nevoie pe care îi întâlniți să vină la centru și vă puteți oferi voluntar pentru servire la adresa de e-mail voluntariat@dgas.ro. Iar dacă reprezentați o companie sau o organizație neguvernamentală, puteți contribui cu produse la prepararea supelor.”, a mai scris edilul Capitalei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati