PMB: Peste 1.000 de persoane au beneficiat gratuit în 2021 de serviciile spălătoriilor sociale

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pune gratuit la dispoziţia persoanelor din mediile defavorizate care nu au posibilitatea să îşi spele hainele, serviciile a trei spălătorii sociale.

Sprijinul acordat are rolul de a scădea riscul de îmbolnăvire cauzat de lipsa de igienă a hainelor, precum şi suţinerea cetăţenilor bucureşteni care nu deţin maşini de spălat, precum şi a persoanelor fără adăpost care nu au unde să îşi spele îmbrăcămintea.

În anul 2021, au accesat serviciile spălătoriilor sociale un număr de 1.113 de beneficiari, pentru un total de 5.900 spălări. Cei mai mulţi dintre cetăţenii care au apelat la acest program provin din sectoarele 3, 6 şi 4 ale Capitalei, sunt persoane necăsătorite, adulţi cu dizabilităţi sau pensionari.

În cele trei spălătorii, beneficiarii au la dispoziţie, gratuit, 30 de maşini de spălat dotate cu uscător, detergent şi balsam de rufe.

Persoanele care pot accesa serviciile spălătoriilor sociale sunt: persoanele angajate cu venit sub 1.000 lei/luna per membru de familie, şomerii, persoanele vârstnice, tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, adulţii fără domiciliu, mamele adolescente, familiile monoparentale, adulţii cu dizabilităţi, familiile copiilor cu dizabilităţi, persoanele adulte aflate în evidenţa serviciilor de probaţiune, refugiaţi şi imigranţi.

Asistenţii sociali informează de fiecare dată beneficiarii despre importanţa igienei personale, cât şi despre serviciile sociale ale DGASMB care pot fi accesate în funcţie de nevoile reale ale acestora.

Cele 3 spălătorii se află în următoarele locaţii:

– Spălătoria Socială din Strada Armeniş, nr. 2, sector 3

– Spălătoria Socială din Drumul Taberei nr. 24, sector 6

– Spălătoria Socială din cadrul Complexului Ominis din Strada Turnu Măgurele, nr. 17 A

Punctele dedicate exclusiv persoanelor fără adăpost sunt:

Duşul social pentru femei, str. Mitropolit Filaret, nr.41-41A, sector 4,

Duşul social pentru bărbăţi, Şoseaua Viilor, nr.44, sector 5,

Centrul de zi pentru persoanele adulte fără adăpost, Bulevardul Theodor Pallady, nr.64, sector 3.

Spălătoriile sociale funcţionează de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-16.00.

Pentru mai multe detalii, puteţi suna la numărul de telefon 021.314.23.15.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati