PMB, protocol de colaborare cu Institutul ‘Cantacuzino’ și DSP pentru îmbunătățirea serviciului de deratizare

Primăria Capitalei va încheia un protocol de colaborare cu Institutul ‘Cantacuzino’ şi cu Direcţia de Sănătate Publică în vederea actualizării şi îmbunătăţirii Strategiei de dezvoltare a serviciului Deratizare, Dezinsecţie şi Dezinfecţie.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre în acest sens.

Protocolul de colaborare se va încheia între Primăria Municipiului Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie Bucureşti (A.D.I.D.D.D.B.).

„Documentul prevede colaborarea instituţională prin constituirea unui grup de lucru care va elabora propuneri pentru actualizarea şi îmbunătăţirea Strategiei de dezvoltare a serviciului DDD a Capitalei (Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie), va realiza o strategie integrată de monitorizare şi control a obligaţiilor de efectuare a tratamentelor DDD şi va optimiza modul de aplicare a tratamentelor prin alinierea la practicile europene”, informează PMB.

De asemenea, grupul de lucru va realiza o campanie de informare a operatorilor economici din municipiul Bucureşti privind obligaţiile legale ale acestora în vederea asigurării unui program unitar pe sectorul DDD şi va contribui la armonizarea şi îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul deratizării, dezinsecţiei şi dezinfecţiei.

Primăria Capitalei, prin A.D.I.D.D.D.B, asigură deratizarea şi dezinsecţia doar în spaţiile publice deschise, respectiv în parcuri, parcări, pieţe, spaţii verzi şi aliniamente stradale, spaţii interioare aparţinând domeniului public şi privat al primăriei.

Astfel, operatorii economici au obligaţia legală de a aplica tratamente de deratizare şi dezinsecţie în spaţiile pe care le deţin, pentru combaterea eficientă a insectelor şi rozătoarelor la nivelul Capitalei.

Conform unei hotărâri de Consiliu General aprobate în anul 2018, A.D.I.D.D.D.B. a elaborat strategia privind dezvoltarea serviciului public de salubrizare – activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.

„Din practică, s-a constatat necesitatea actualizării acestei strategii, care a fost elaborată raportat la nevoile şi realităţile de la nivelul anului 2018, prin corelarea cu nevoile şi realităţile actuale, printr-o colaborare instituţională între autorităţile/instituţiile/entităţile cu atribuţii în domeniul DDD, pentru realizarea unui tratament DDD unitar şi pentru elaborarea de măsuri cu impact pozitiv în sănătatea publică a municipiului Bucureşti”, menţionează PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati