Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco – Igienizare București S.A. și Centrul pentru Protecția Plantelor, anunță că, în această perioadă demarează cel de-al doilea tratament de combatere a țânțarilor și tratamentul de dezinsecție – combatere căpușe, iar Centrul pentru Protecția Plantelor continuă aplicarea celui de-al 5-lea tratament destinat combaterii bolilor și dăunătorilor plantelor, care vizează și insectă ”Tigrul platanului”.
Astfel, tratamentele de combatere a țânțarilor se aplică din 28 iunie, pe spațiile verzi aferente aliniamentelor stradale, scuaruri, parcuri, curțile spitalelor sau pe alte spații cu vegetație abundență.
Pentru executarea acestora se vor folosi un număr de 12 utilaje de mare capacitate de tip ULV (Ultra Low Volume), 10 atomizoare și 32 operatori DDD. Substanță utilizată este K-Othrine® PROFI EC 250 și este un produs biocid, avizat de Ministerul Sănătății, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător și asupra organismului uman. Substanță își păstrează efectul timp de maxim 24 de ore în condiții de căldură și umiditate normală.
Acțiunea de combatere a țânțarilor se va desfășura, zilnic, între orele 20.30 – 07.00 – în parcuri, intervalul orar este 4:00-7:00.
De asemenea, pentru eficientizarea acțiunilor, începând de sâmbătă, 29 iunie, va fi demarat tratamentul de dezinsecție-combatere a țânțarilor larve. Acesta se va aplică în zonă de vegetație din interiorul lacurilor, situată în zonă de mâl a acestora și pe malurile de lac, pe porțiunea de lângă luciul de apa, precum și în zone care favorizează dezvoltarea larvelor de țânțari etc.
Tratamentele se efectuează în intervalul orar 07.00-16.00, iar pentru executarea lor se va acționă cu 30 operatori DDD, dotați cu câte un atomizor și, acolo unde zonă o permite, se va interveni cu 2 utilaje de mare capacitate de tip ULV (Ultra Low Volume), dotate cu sistem de tip lance care permite aplicare tratamentelor în zonele mai greu accesibile.
În ceea ce privește tratamentele de dezinsecție-combatere căpușe, acestea au fost reluate în data de 27 iunie, prin Compania Municipală Eco – Igienizare, și sunt aplicate în zonele cu vegetație: parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spații, terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective-asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale (teren aferent) etc.
Se va acționă cu un număr de 24 de operatori DDD, 2 utilaje de mare capacitate de tip ULV(Ultra Low Volume) și 20 utilaje portabile de tip termofogger și atomizoare.
Produsul utilizat, în funcție de zonă tratată, este SOLFAC EW 050 sau K-Othrine® PROFI EC 250. Produsele utilizate sunt produse biocide, avizate de Ministerul Sănătății, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător și a organismului uman.
Tratamentele se vor execută în intervalul orar 08.00-14.00
Tot în această perioadă, Centrul pentru Protecția Plantelor continuă aplicarea celui de-al 5-lea tratament destinat combaterii bolilor și dăunătorilor, care vizează și combaterea insectei ”Tigrul platanului”.