PMB trebuie să plătească 7 milioane de lei contribuţie pentru Axa Braşov-Bucureşti-Constanţa. Nicuşor Dan: Vom contesta

Primăria Capitalei trebuie să plătească 7 milioane de lei, reprezentând contribuţia neachitată pentru Asociaţia Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa, dizolvată după ce toţi membrii fondatori s-au retras.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că municipalitatea va contesta în instanţă această solicitare.

„Din restanţele de la fosta administraţie a Capitalei: în 2018 a fost înfiinţată Asociaţia ‘Axa de Dezvoltare Braşov – Bucureşti – Constanţa’, un ONG creat de primăriile celor trei oraşe, care avea ca obiectiv declarat realizarea de mari proiecte prin atragerea de fonduri europene, dar care în mod practic n-a făcut nimic. În schimb, pentru funcţionare, CGMB aprobase o contribuţie anuală consistentă la bugetul asociaţiei. Asociaţia a ajuns în procedură de lichidare, iar administratorul judiciar solicită acum Primăriei Capitalei să plătească 7 milioane de lei contribuţie neachitată. Evident, vom contesta în instanţă această solicitare şi sper că vom câştiga”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi edilii-şefi din Braşov şi Constanţa, George Scripcaru şi Decebal Făgădău, au semnat, în 26 septembrie 2018, actul de înfiinţare a Asociaţiei de cooperare privind dezvoltarea integrată a Axei de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa. Cele trei municipii asociate urmau să colaboreze în special în domenii precum transportul, turismul, cel social şi cel al energiei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati