PMB va încheia o convenţie cu Metrorex în vederea decontării a 50% din abonamente pentru donatorii de sânge

1
289
Foto: Facebook / Metrorex

Consilierii municipali vor decide vineri privind încheierea unei convenţii cu Metrorex care vizează decontarea cu 50% din valoarea titlurilor de călătorie eliberate donatorilor de sânge, potrivit Agerpres.

Municipalitatea bucureşteană urmează să subvenţioneze 50% din valoarea titlurilor de călătorie eliberate celor care au donat sânge la o instituţie de profil din Capitală şi care au domiciliul sau sunt angajaţi în Bucureşti, în baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

Metrorex va elibera abonamente lunare cu preţ redus cu 50% pentru aceşti donatori şi va transmite lunar PMB factura fiscală aferentă acestora.

Potrivit raportului de specialitate, Metrorex SA a dat în judecată Municipiul Bucureşti, în mai multe dosare, pentru plata sumelor aferente acestor abonamente, eliberate începând cu ianuarie 2014. Curtea de Apel a dispus, la începutul anului 2022, prin două hotărâri civile rămase definitive că decontarea cheltuielilor de transport în comun trebuie realizată din bugetul localităţii, respectiv Municipiul Bucureşti. De asemenea, instanţele de judecată au obligat municipiul Bucureşti la plata sumelor solicitate de Metrorex, a penalităţilor şi cheltuielilor de judecată.

„Pentru ca Municipiul Bucureşti să îndeplinească obligaţia de decontare şi pe viitor, astfel încât să nu mai fie acţionat în instanţă şi să fie obligat şi la plata penalităţilor şi cheltuielilor de judecată, este necesar să se stabilească o procedură între cele două instituţii, cu privire la transmiterea documentelor justificative necesare efectuării plăţii”, prevede proiectul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.