PMB vrea să testeze gratuit 3.000 de farmaciști, ziariști, angajați ai magazinelor și teraselor

Consiliul General al Municipiului București a votat programul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” , a anunțat Gabriela Firea pe pagina de Facebook. Astfel, vor fi testate gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu COVID-19.

Bugetul total al proiectului este de 633.000 lei.

”Prin acest proiect testam gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu Sars-Cov2 : farmaciști, sportivi, ziariști, angajați ai magazinelor și teraselor, curierilor”, a precizat edilul Capitalei, care a adăugat că dorește să limiteze răspândirea noului virus în rândul acestor categorii de angajați și al celor cu care intră în contact zi de zi.

Pentru fiecare test PCR standard Primăria Capitalei va deconta prin ASSMB 200 de lei, unitățile sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului, sumă decontată și de către Casa de sănătate.

Cine se poate înscrie la proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”

Potrivit Gabrielei Firea, sunt eligibili cei care nu se află în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de INSP.

Facebook / Gabriela Firea

Primăria Capitalei mai are în desfășurare alte campanii de testare: „Testăm pentru București” – unde s-au înscris circa 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit de COVID 19. Peste 3.000 de persoane s-au testat deja, doar 3 teste fiind pozitive.

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Testarea se face la 13 clinici de stat și private, partenere în program.

De asemenea, mai este în derulate cmpania „Pentru cei care NU stau acasă”, pentru care ASSMB a achiziționat 3.000 de teste RT-PCR și le-a distribuit către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș”, unitatea medicală care derulează în prezent testările în cadrul proiectului „Pentru cei care NU stau acasă”.

Acest proiect, aprobat prin HCGMB în data de 10.04.2020, vizează testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati