PNL București, condus de un ministru demis; Violeta Alexandru nu a avut niciun contracandidat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a devenit sâmbătă președintele PNL București, prin votul delegaților partidului, reuniți la Palatul Parlamentului. Ea nu a mai avut niciun contracandidat.

„Pregătim cel mai serios program pentru Bucureşti, pentru că lucrurile nu mai pot continua aşa cum arată astăzi. Bucureşti, din păcate, la resursele pe care le are, este în faliment. Este prost condus. Are tot ce îi trebuie, mai puţin o echipă şi un primar care să fie în stare să administreze problemele„, a declarat Violeta Alexandru, care este vehiculată ca cel mai posibil candidat al PNL pentru Primăria Capitalei.

Într-un discurs susținut la reuniune, președintele PNL, premierul demis Ludovic Orban, i-a prezentat pe liderii filialelor bucureștene, mărturisind totodată că, atunci când și-a început activitatea politică în București, nu-l cunoștea aproape nimeni.

  • „Mi-am început activitatea politică în București, fără să mă cunoască aproape nimeni din București.

Eu sunt venit din Brașov, m-am mutat din Brașov în 1992 și când am început să am planuri cu Bucureștiul, văzând că nu este pe mâini bune și mi-am pus în cap să devin președintele PNL București, să candidez la funcția de primar general al Capitalei, mi-am început activitatea de relaționare cu cetățenii Bucureștiului, de pe picior de egalitate. Mi-am confecționat, în primă fază, câteva mii de cărți de vizită„, a povestit Orban.

El a anunțat că, după alegerile europarlamentare, a luat decizia „privită cu oarecare neîncredere de mulți liberali„, aceea de a numi președinți interimari de organizații, atât la nivelul Sectoarelor cât și la nivelul Bucureștiului și de asemenea, conduceri interimare.

„Sebastian Burduja, proaspătul președinte ales al Sectorului 1, a trebuit să convingă că este bun prin munca, prin efortul pe care l-a depus.

La Sectorul 2, Monica Anisie, doamna ministru al Educației, de asemenea, a trebuit să demonstreze prin calitățile personale, prin implicarea totală, că este bun de lider.

La Sectorul 4, când am venit cu ideea de a-l desemna pe Pavel Popescu, foarte mulți s-au uitat la mine ciudat întrebându-mă: Dar ce ți-a venit? (…)

La Sectorul 5, mă uit la veteranii Sectorului 5, și ei m-au privit cu oarecare mirare și unii chiar m-au întrebat : Ce ți-a venit cu Cristi Băcanu? (…)

La Sectorul 6, Ciprian Ciucu. Sigur că el a rămas cu proiectul Capitalei dar, cred că va trebui să rezolve problemele de la Sectorul 6. (…) Și în echipa formată la nivel de București, și aici dați-mi voie să fac așa un mic laudațio, greu găsești pe cineva care să te depășească în anumite privințe. Am crezut că greu o să găsesc un om care să muncească mai mult decât mine, și cu toate astea am găsit, Violeta Alexandru. Greu am crezut că poate exista un om care să fie mai empatic, mai sensibil la problemele oamenilor simplii și mai deschis în comunicarea publică decât mine și cu toate astea, am găsit și numele ei este tot Violeta Alexandru„, a declarat Orban.

El a mai afirmat că Bucureştiul este inima României.

orban
Foto: gov.ro

„Dacă inima suferă de aritmii sau se oprește din bătaie sau dacă nu transmite un sânge oxigenat, dacă nu transmite sângele în tot corpul, tot corpul are de suferit, acesta este adevărul. Astăzi, nu numai Bucureștiul suferă ci și România suferă pentru că inima României a fost băgată aproape în stop cardiac de către o administraţie incompetentă, coruptă, iresponsabilă, care şi-a bătut joc de fiecare bucureștean, în ultimi, nu patru ani de zile, ci în ultimii 12 ani de zile„ a adăugat Orban

Liderul PNL a susținut că „Primăria Bucureştiului a avut posibilitatea să acceseze 178 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor primare de alimentare cu energie termică şi a pierdut aceşti bani„.

„Bucureștenii au votat Klaus Iohannis. Bucureștenii, astăzi, în marea lor majoritate, susțin Guvernul Partidului Național Liberal. Votând candidații Partidului Național Liberal, au garanția că va exista, în sfârșit, o echipă adevărată, de la președintele României, până la Guvern, până la Administrația Bucureștiului , care să rezolve, cu adevărat, cu cele mai bune soluții, toate problemele cu care se confruntă Bucureștiul„, a adăugat Orban, care a anunțat astfel intrarea unui candidat PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati