PNL, în creștere în sondaje în Capitală. Burduja: ”Bucureștenii s-au săturat de experimente eșuate”

1
68
Proiectul ,Neptun Deep', întârziat de cineva din Moscova.
Proiectul ,Neptun Deep', întârziat de cineva din Moscova.

PNL București prezintă rezultatele unui sondaj de opinie comandat în ianuarie 2024. La nivelul Bucureștiului, PNL este în creștere: ”Două treimi dintre bucureșteni nu o vor nici pe Gabriela Firea, nici pe Nicușor Dan”. Astfel, președintele PNL București, Sebastian Burduja, spune că locuitorii din acest oraș s-au săturat de experimente eșuate.

  • Potrivit unui comunicat de presă, PNL București a comandat un sondaj în luna ianuarie 2024 pentru a evalua preferințele și opțiunile cetățenilor din Capitală în vederea alegerilor viitoare. Sondajul a vizat populația adultă, neinstituționalizată a Bucureștiului și s-a desfășurat prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer). Un eșantion reprezentativ de 2387 de interviuri a fost colectat la nivelul întregului oraș. Marja de eroare este de 2%.

În funcție de tipul de alegeri, 21-23% dintre cei sondați, care merg la vot și au o opțiune, indică Partidul Național Liberal drept alegerea lor: ”Este o creștere importantă față de sondajele anterioare, în care PNL avea un scor de 16-18%”, transmite sursa citată.

63% au declarat că nu își doresc ca Bucureștiul să fie condus din nou de Gabriela Firea

Potrivit PNL București, Alianța Dreapta Unită ar obține un „scor modest”, iar AUR nu depășește 8%.

Din totalul participanților la sondaj, 63% au declarat că nu își doresc ca Bucureștiul să fie condus din nou de Gabriela Firea, în timp ce 57% au exprimat aceeași dezamăgire față de prestația actualului primar, Nicușor Dan, arată sursa citată.

La întrebarea „În ce măsură sunteți nemulțumit sau mulțumit de activitatea primarului general Nicusor Dan?”, doar 6% dintre respondenți au declarat că sunt foarte mulțumiți, iar un total de 63% fiind foarte nemulțumiți (34%) sau destul de nemulțumiți (29%) de mandatul lui Nicușor Dan.

Întrebați în continuare dacă Nicușor Dan ar merita sau nu să aibă încă un mandat de Primar General, 63% răspund că actualul edil nu mai merită un mandat la Primăria Capitalei (49% cu siguranță NU, 14% probabil NU). Astfel, 58% dintre bucureșteni sunt de acord cu afirmația că „Nicușor Dan este o dezamăgire pentru mine”.

”Aceste rezultate demonstrează un nivel ridicat de nemulțumire în rândul bucureștenilor față de actuala administrație și confirmă o deschidere către alternative și soluții noi. PNL București va continua să asculte și să răspundă așteptărilor comunității, angajându-se să ofere lideri și proiecte care să răspundă așteptărilor bucureștenilor.”, transmite PNL Bucuești.

PNL București a anunțat retragerea sprijinului față de Nicușor Dan

Cu prilejul evenimentului de pe 1 februarie, PNL București a anunțat retragerea sprijinului față de Nicușor Dan, propunere votată în unanimitate de filiala PNL București.

„După patru ani de risipă și de cumetrii, după încă patru ani de incompetență și nepasare, bucureștenii s-au săturat de experimente eșuate. Două treimi dintre ei vor altceva. Vor profesioniști care să livreze proiecte de dezvoltare. Prin echipa sa, prin viziunea pentru Bucureștiul Viitorului, PNL București răspunde acestei așteptări, ceea ce explică și creșterea consistentă a scorului electoral cu 4-7 puncte procentuale în rândul electoratului din Capitală.

Este încă o dovadă că retragerea sprijinului față de Nicușor Dan, votată în unanimitate de filială noastră săptămâna trecută, este alegerea corectă. Pe măsură ce liderii PNL București se vor profila drept candidați la alegerile locale, cu un program bazat pe investiții și dezvoltare, vom convinge tot mai mulți bucureșteni să ni se alăture. Aceste date sunt confirmate de entuziasmul celor care ne susțin public, își depun adeziuni la filialele de sector și ne transmit constant propuneri pentru programul nostru politic,” a declarat președintele PNL București, Sebastian Burduja.

De asemenea, PNL București subliniază importanța semnalului transmis de bucureșteni prin rezultatele sondajului, ”evidențiind dorința clară de schimbare și de soluții de dezvoltare pentru Capitală.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.