PNL nu susține planul lui Nicuşor Dan de a suspenda pentru 24 de luni PUZ-urile de sector. Edilul, nevoit să facă un pas în spate

Consilierii generali PNL au transmis, într-o şedinţă a conducerii PNL Bucureşti, că nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioadă de doi ani, cum a propus primarul general Nicuşor Dan, au declarat surse liberale pentru News.ro.

“Mai bine demisionăm din funcţie decât să votăm suspendarea PUZ-urilor pe 24 de luni. Dezvoltatorii imobiliari ne vor da în judecată şi vor cere daune. Nu vrem să riscăm”, a fost argumentul lor.

Preşedintele PNL Ludovic Orban nu i-a contrazis, dar nici nu le-a susţinut punctul de vedere, potrivit surselor citate.

Varianta propusă de consilierii generali PNL e ca PUZ-urile de sector să fie suspendate doar 3 luni. Nicuşor Dan va încerca să strângă o majoritate care să îi susţină varianta de suspendare a PUZ-urilor pentru 24 de luni, însă o decizie nu poate fi luată fără voturile PNL.

Negocierile pe această temă ar putea continua, dat fiind că sedinţa Consiliului General care are pe ordinea de zi şi subiectul PUZ-urilor e programată vineri, la ora 11.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati