PNL Sector 1: „Curtea de Conturi confirmă că bugetul făcut de Clotilde Armand este ilegal”

PNL Sector 1 a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că cei de la Curtea de Conturi a României ar fi stabilit că bugetul construit de primarul Clotilde Armand ar fi ilegal.

„Curtea de Conturi a României a confirmat ieri (joi – n.r.), printr-un răspuns oficial la o petiție depusă de consilierul PNL Dinu Gheorghe, că bugetul propus de primarul Armand Clotilde pentru anul în curs ESTE ILEGAL. Practic, Curtea de Conturi spune foarte clar că toate datoriile primăriei trebuie incluse în buget, conform legii. Este ceea ce spunem și noi, de mai bine de un an de zile, încă de la primul buget propus de primarul în funcție. În ultimul an am fost acuzați și supuși presiunilor politice să votăm proiecte de buget ILEGALE, doar pentru că la primăria Sectorului 1 unii cred că legea este opțională”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de PNL sector 1.

Sursa citată mai susține că edilul sectorului 1 ar folosi „tema refugiaților” ca „instrument de șantaj”.

„I-am comunicat astăzi primarului Armand Clotilde că are obligația de a include urgent toate datoriile primăriei în proiectul de buget și o somăm (din nou) public să înceteze folosirea temei refugiaților ca instrument de șantaj, precum și presiunile de orice natură, și să respecte legile acestei țări”, se arată în comunicatul PNL.

„Blocajul actual este exclusiv din vina acestui primar”

Potrivit sursei citate, documentul oficial al Curții de Conturi menționează că înregistrarea în contabilitate a tuturor operațiunilor derulate și achitarea prioritară a restanțelor sunt imperative.

„Cea mai importantă concluzie a Curții de Conturi este că măsura nr. 2 din decizia nr 66/25.11.2011 impune ca “la întocmirea bugetului să fie prevăzute sumele pentru plata acestor facturi (restante)”. Este vorba despre aproximativ 20 de milioane de euro, o sumă enormă din bugetul primăriei sectorului 1”, mai transmit cei de la PNL sector 1.

„Blocajul actual este exclusiv din vina acestui primar care refuză să înțeleagă că legile nu se negociază și că nu vom ceda niciodată presiunilor sale halucinante, cât timp vrea să forțeze mâna consilierilor PNL să încalce legea. Cea mai importantă frază din raportul Curții de Conturi este chiar la finalul răspunsului oficial, în care instituția îi impune clar primarului Armand să includă toate datoriile în buget”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati