PNL Sector 1 solicită demiterea directorului general din Poliţia Locală Sector 1, Eusebiu Avram: ”Ce semnal dăm oamenilor de bună credinţă dacă şefii recunosc că fură bani şi rămân în funcţie?”

Reprezentanţii PNL Sector 1, prin preşedintele filialei şi candidat pentru Primăria Sectorului 1, George Tuţă, solicită de urgenţă demiterea din Poliţia Locală Sector 1 a directorului general Marius Eusebiu Avram.

  • ”Şeful instituţiei locale însărcinate cu ordinea şi siguranţa cetăţenilor permite angajaţilor din subordine să fure banii cetăţenilor şi nu doar să îşi păstreze slujbele după recunoaşterea vinovăţiei, ci chiar să rămână în poziţii de conducere din organizaţia sa”, spune Tuţă.

„Haosul din Primăria Sectorului 1 capătă proporţii penale, iar doamna primar Clotilde Armand asistă cu nonşalanţă la prejudicierea instituţiei pe care o conduce fără să ia nicio măsură. Dacă n-o face ea, i-o cerem noi! În noiembrie 2022, sub conducerea aceluiaşi Marius Eusebiu Avram, a fost semnat un contract între Poliţia Locală Sector 1 şi o firmă privată prin care se viza achiziţia de uniforme pentru poliţiştii locali şi echipamente de protecţie. Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar privind această achiziţie şi a arătat că instituţia Primăriei a fost prejudiciată cu peste 540.000 de lei pentru că firma Viper Concept SRL a primit toţi banii, deşi a livrat doar o parte a bunurilor contractate. Concret, este vorba despre o achiziţie fictivă, girată de oamenii din conducerea Poliţiei Locale”, arată comunicatul de presă al PNL Sector 1.

DNA a dat publicităţii încă din decembrie 2023 un comunicat de presă prin care anunţa că Gabriel Ovidiu Iordan, coordonator al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a semnat un acord de vinovăţie prin care recunoştea că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; fals intelectual (două fapte), uz de fals (două fapte).

Mai mult, Iordan a fost de acord să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, decizie validată în urmă cu 10 zile de Tribunalul Bucureşti.

Sursa citată mai spune că ne aflăm aşadar în situaţia în care un angajat al Poliţiei Locale recunoaşte oficial de luni bune că a prejudiciat instituţia cu peste 100.000 de euro, este condamnat la închisoare, dar îşi păstrează în continuare funcţia în instituţia Sectorului 1.

Iar şeful acestuia, în mod similar, ştie că are în subordine un om care fură bani publici, face fals în acte şi aduce prejudicii grave financiare şi de imagine instituţiei pe care o conduce, dar este ţinut în funcţie de un primar care altfel se luptă fictiv pe Facebook contra „penalilor în funcţii publice”.

„Situaţia actuală din Primăria condusă de Clotilde Armand nu poate fi tolerată. Ce semnal dăm oamenilor de bună credinţă dacă şefii Poliţiei Locale recunosc că fură bani şi rămân în funcţie? Avem un om care a recunoscut că a făcut înţelegeri cu firme private prin care a prejudiciat bugetul local. Asta înseamnă direct bani furaţi din buzunarul cetăţenilor, din taxele şi impozitele din care ei voiau să se construiască şcoli. Iordan e încă acolo, iar şeful lui, directorul Poliţiei Locale, e încă acolo.

Curăţenia în Primărie trebuie să înceapă de undeva. Propunem să înceapă de la concedierea celor care fură bani publici şi a celor care tolerează furtul. Iar în această categorie din punctul nostru de vedere intră şi doamna Armand care ştie de acest caz cel puţin din decembrie 2023, dar nu a cerut şi nu a luat măsuri împotriva persoanelor de acest tip. Pe ea însă o pot schimba doar oamenii, pe 9 iunie, ca să avem la primărie un om care nu mai tolerează hoţia şi bătaia de joc la adresa cetăţenilor”, a declarat George Tuţă, preşedintele PNL Sector 1.

Conform legii 155/2010 care reglementează activitatea Poliţiei Locale, primarul Armand are atribuţii directe în numirea, sancţionarea şi suspendarea raporturilor de serviciu sau, după caz, ale raporturilor de muncă ale şefului poliţiei locale şi adjunctul acestuia, în situaţia organizării acesteia ca instituţie publică de interes local (Art. 31, alin. 1). Mai mult, în raportul său de 3 ani de mandat din ianuarie 2024, Clotilde Armand se lăuda cu „o poliţie locală reformată de la rădăcină, în serviciul cetăţenilor din sector, (…) o poliţie necoruptă care se implică alături de cetăţenii sectorului”.

„Nu ştim ce înseamnă pentru doamna primar corupţie, dar pentru noi e clar: un angajat care îşi recunoaşte vina într-un dosar de corupţie nu mai are ce căuta în Primăria Sectorului 1 şi instituţiile subordonate ei. Iar un şef al Poliţiei Locale care tolerează furtul în propria instituţie trebuie demis de urgenţă!”, conchide sursa menţionată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati