PNL şi ALDE au încheiat protocolul de fuziune

PNL și ALDE au încheiat protocolul de fuziune, documentul fiind semnat de liderii celor două fomațiuni politice Florin Cîțu și Daniel Olteanu.

„PNL şi-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei. Acesta este şi motivul pentru care am demarat dialogul politic cu ALDE. Viziunile celor două partide s-au armonizat pe parcursul discuţiilor, am stabilit obiectivele comune şi am definitivat un parcurs procedural. Fuziunea dintre PNL şi ALDE are în vedere stabilizarea post-criză şi dezvoltarea României, prin punerea în aplicare a măsurilor liberale pe care le aşteaptă românii, în primul rând în domeniul economic. Perioada extrem de dificilă pe care o traversează societatea românească după criza coronavirus şi în condiţiile războiului din Ucraina, obligă la colaborare toate forţele politice responsabile din România”, a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu, la semnarea protocolului de fuziune, potrivit Mediafax.

ALDE anunţă că are peste 1.000 de aleşi locali care se vor alătura echipelor PNL.

„Ne-am întors în PNL, iar asta înseamnă nu doar o armonizare a structurilor din teritoriu, acolo unde cei peste 1.000 aleşi locali pe care îi avem vor lucra pentru comunităţile lor, umăr la umăr cu colegii din PNL, ci mai ales o soluţie pe termen lung pentru România. Ţinem foarte mult să punem în aplicare acele măsuri şi teme care configurează o viziune liberală, corectă şi coezivă, de dezvoltare a ţării, fără a lăsa în urmă nicio comunitate, oricât de îndepărtată ar fi de Capitală sau de marile oraşe”, a spus preşedintele ALDE, Daniel Olteanu.

Înţelegerea prevede că în structurile de conducere ale PNL vor fi cooptaţi, la nivel central şi local, reprezentanţi ai ALDE. Noile conduceri vor fi validate în Comisia pentru Fuziune, care administrează întregul proces.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati