Podul de pe aleea principală din Parcul Tineretului din Capitală, închis pentru reabilitare

0
896

Podul de pe aleea principală din Parcul Tineretului, aflat în stare de degradere, va fi închis de luni, când vor începe lucrări de reabilitare, a anunțat sâmbătă trustul de Clădiri Metropolitane, potrivit HotNews.ro.

„Accesul pe Podul Tineretului va închis temporar! Vă informăm că, începând de luni, vor fi demarate lucrările de reabilitare la Podul Tineretului.

În acest sens, vă aducem la cunoştinţă că circulaţia pietonală va fi închisă temporar pe pod şi pe aleile de sub pod, pentru a permite desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor. (…)

Vă rugăm să urmaţi semnalizările şi să alegeţi rutele alternative, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi pentru desfăşurarea lucrărilor”, a anunţat pe Facebook compania.

Conform acesteia, lucrările vor dura aproximativ un an.

Cât costă reabilitarea principalului pod din Parcul Tineretului

În septembrie 2022, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru reabilitarea podului din Parcul Tineretului, valoarea totală a lucrărilor fiind de 5,8 milioane de lei, iar durata de realizare de 12 luni.

Primarul general, Nicuşor Dan, preciza la momentul respectiv că podul pentru care se propun lucrări de reparaţii capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului şi este destinat traficului pietonal şi ocazional auto, în situaţii de urgenţă şi pentru lucrări de întreţinere, scrie Agerpres.

În cadrul lucrărilor de reparaţii capitale se vor reface grinzile de susţinere a parapetelor metalice pietonale, hidroizolaţiile, se va realiza un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafaţa carosabilă, refacerea scărilor, a platformei de acces către Sala Polivalentă şi reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.