Podul Grant s-a închis din noaptea de duminică. Sunt programate reparații până în luna martie / Tramvaiul 41 va circula alternativ, pe un fir

0
811
Benzi de circulație afectate spre Calea Giulești.
Benzi de circulație afectate spre Calea Giulești.
Circulaţia vehiculelor pe Podul Grant, pe sensul de mers dinspre Calea Crângaşi către Strada Turda, a fost restricţionată din noaptea de duminică spre luni, ora 24,00, pentru efectuarea de lucrări de reabilitare. Sunt programate reparații până în luna martie. De asemenea, tramvaiul 41 circulă alternativ, pe un fir, completează Primăria București.
  • Până la finalizarea lucrărilor, circulaţia se va realiza pe trasee alternative prin Şoseaua Virtuţii – Splaiul Independenţei, respectiv Calea Crângaşi – străzi adiacente – Calea Giuleşti, informează Primăria Capitalei.

Restricţiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecţiile principale.

Locurile de parcare de sub Podul Grant au fost dezafectate, iar pe durata lucrărilor nu va fi permisă staţionarea şi oprirea autovehiculelor, a precizat municipalitatea.

„Pentru fluidizarea traficului în zonă, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală a Sectorului 1 şi Poliţia Locală a Sectorului 6 vor avea echipaje atât în intersecţiile principale, cât şi în zonele alternative care vor prelua traficul rutier. Precizăm faptul că în prezent bretelele pasajului sunt deja restricţionate pentru realizarea lucrărilor de reabilitare”, a transmis PMB.

Tramvaiul 41 circulă alternativ, pe un singur fir

O echipă STB Infrastructură a montat sâmbătă un macaz, care permite circulaţia tramvaielor 41 peste pasajul Grant pe o singură linie, în sistem alternativ.

Astfel, este menţinută deschisă legătura cartierelor Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi cu zona de nord a oraşului.

  • „PMB recomandă conducătorilor auto să folosească rutele alternative, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere temporare, precum şi semnalele şi indicaţiile poliţiştilor. Totodată, recomandăm bucureştenilor, în măsura în care este posibil, să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal”, se mai arată în comunicat.

Conform PMB, Administraţia Străzilor şi constructorul S.C. Bog’Art SRL fac tot posibilul să termine lucrările pe acest sens până în luna martie 2024, iar traficul să fie redeschis.

Valoarea investiţiei este de 65 de milioane lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie al întregii lucrări este de 22,5 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.