”Poftim, din România!”, târg de produse tradiționale organizat cu ocazia zilei de 1 Decembrie

1
370

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Vizitatorii sunt așteptați de Ziua Națională a României, de la ora 08.00, cu o gamă variată de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene, produse atestate tradițional, cele care au dobândit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, ori cu denumire protejată, preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate,  vin, miere, dulcețuri etc.

Deoarece sărbătorim Ziua Națională a României, un spațiu din cadrul târgului a fost rezervat pentru Maria Spinciu, ciobăniţa din județul Vâlcea, care va găti cu pricepere celebrul preparat tradițional românesc, fasolea cu ciolan. De asemenea, toți cei cărora le este dor de mâncărurile noastre autentice vor putea găsi și multe alte bunătăți pregătite la fața locului după rețete străvechi, precum sarmale cu mămăliguță, balmoș ciobănesc, iahnie de fasole, pastramă, bulz, dar și deserturi delicioase.

De ziua națională să ne amintim și de importanța tradițiilor românești și a obiceiurilor noastre unice în lume. Haideți să sărbătorim românește! Să îi încurajăm pe producătorii români de la acest târg prin prezența noastră, a vizitatorilor, în număr cât mai mare și să susținem valorile care ne-au făcut puternici ca națiune”, a declarat ministrul agriculturii Florin BARBU.

Cei ce sunt în căutarea de cadouri speciale, au ocazia să achiziționeze de la târg costume populare, dar și obiecte decorative lucrate manual. Prezența meșterilor populari cu obiecte artizanale ne va duce cu gândul la satul românesc de altădată și la datinile ce ne definesc ca popor.

Pe durata celor trei zile, organizatorii au pregătit surprize muzicale tradiționale pentru a păstra spiritul autentic al sărbătorilor populare românești. Astfel, din  comuna Voinești, județul Dâmbovița, Grupul Vocal ”Flori de Măr” va încânta publicul cu melodii populare și colinde, iar ansamblul ”Plaiuri Muscelene”, din Câmpulung Muscel, îi va invita la joc și voie bună pe toți cei prezenți.

Târgul va fi deschis în perioada 1 – 3 decembrie, după următorul program:

  • Vineri, de la ora 08:00 până la 20:00,
  • Sâmbătă și duminică de la 08.00-18:00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.