Poliția Autostrăzi: Vara aceasta, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, iar al deceselor cu 47%

0
84
politia
sursa foto: Facebook - Politia Romana
Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că, vara aceasta, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% şi al răniţilor cu 46%.

În perioada iunie – august, poliţiştii de la autostrăzi au continuat acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind desfăşurate zilnic activităţi în scopul depistării celor care pun în pericol siguranţa circulaţiei prin încălcarea normelor legale.

Astfel, celor ce nu au respectat legislaţia, le-au fost aplicate 15.669 de sancţiuni contravenţionale, iar, ca măsuri complementare, au reţinut 1.154 de permise de conducere.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, cu mai mult de 50 de km/h, au fost aplicate 974 de amenzi contravenţionale, în fiecare caz, fiind reţinut permisul de conducere al conducătorului auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive, au fost constatate 30 de infracţiuni, fiind constatate şi 36 de fapte de conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 69 de fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sub limita prevăzută de lege pentru a fi infracţiune (0,80 g/l alcool pur în sânge), în aceste situaţii fiind aplicate sancţiuni contravenţionale.

În urma acestor activităţi, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% şi al răniţilor cu 46%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu titlu exemplificativ:

La data de 2 iunie 2020, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, în zona km. 73, au fost depistaţi doi bărbaţi, în timp ce se aflau într-o autoutilitară, iar la controlul efectuat asupra încărcăturii, au fost descoperite 80.460 de pachete de ţigări, pentru care nu deţineau acte de provenienţă. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă.

La data de 7 august 2020, un bărbat a fost depistat conducând, pe autostrada A1 Rm. Vâlcea – Deva, având în aerul expirat o alcoolemie de 0,07 mg/l. De asemenea, la testarea cu aparatul DRUGTEST, a rezultat că acesta se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 21 august 2020, a fost depistat, pe Autostrada A1, la km 542, un bărbat care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa unor substanţe psihoactive, fapt ce reiese din rezultatul testului cu aparatul DRUGTEST, care a indicat faptul că acesta ar fi consumat canabis. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

Conducătorul unui autoturism a fost depistat pe autostrada A2, în timp ce conducea cu viteza de 233 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.