Poliția Capitalei a reținut mai multe persoane care ar fi furat componente dintr-un parc auto

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au pus în aplicare, miercuri, 3 mandate de percheziţie, la adresele unor persoane din Bucureşti şi judeţul Vâlcea, într-un dosar privind săvărşirea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi abuz în serviciu.

În fapt, la data de 11.07.2020, Secţia 13 Poliţie a fost sesizată că de la mai multe autoturisme depuse într-un parc auto au fost sustrase componente. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi au fost demarate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Cercetările şi investigaţiile efectuate în cauză au condus la presupunerea rezonabilă că persoanele care au pătruns în incinta parcului auto ar fi beneficiat de sprijinul persoanelor care aveau obligaţia de a supraveghea incinta, precum şi bunurile depozitate în acest spaţiu.

În baza datelor obţinute, în dimineaţa de 29 iulie au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziţie, la adresele unor persoane din Bucureşti şi judeţul Vâlcea, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, parte din componentele auto, dar şi instrumente susceptibile a fi fost folosite la detaşarea componentelor auto.

Persoanele identificate, doi bărbaţi şi o femeie, au fost conduse la audieri la sediul Secţiei 13 Poliţie. De asemenea, au fost audiaţi şi alţi doi bărbaţi, ce aveau atribuţii în paza respectivului parc auto.

Urmare probatoriului administrat, toate cele 5 persoane au fost reţinute.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, complicitate la furt calificat şi abuz în serviciu, cu cei cinci în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati