Poliția Capitalei, razii într-un cartier din Sectorul 5

35 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au desfăşurat, joi, o acţiune într-un cartier din Sectorul 5 pentru prevenirea și combatarea faptelor de natură contravenţională şi penală şi precum şi în vederea depistării unor persoane urmărite/dispărute.

La acţiunea organizată au participat poliţişti din cadrul Secţiilor 17, 18, 19 şi 24, aceştia au întocmit patru dosare penale pentru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi deţinere ilegală a unor substanţe interzise.

Tot în cadrul acţiunii au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, poliţiştii au constatat şi nereguli la regimul rutier fiind aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, iar un bărbat a fost prins în flagrant şi ulterior reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Totodată, au fost legitimate peste 330 de persoane, poliţiştii depistând o persoană urmărită, pe numele acesteia fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare.

Un număr de şase mandate de aducere au fost puse în aplicare, ulterior persoanele conduse la sediul secţiei fiind audiate în diverse cauze.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi al reprezentanţilor din cadrul Poliţiei Locale Sector 5.

Acţiunile se circumscriu activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati