Poliţia de Frontieră se aşteaptă la valori ridicate de trafic în minivacanţa de Sfânta Maria, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria

0
287

Poliţia de Frontieră a anunţat că se aşteaptă la valori ridicate de trafic, în minivacanţa de Sfânta Maria, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria şi a menţionat că aproape 4.000 de poliţişti de frontieră vor acţiona zilnic în această perioadă.

“Ne aflăm în plin sezon estival şi urmează minivacanţa de Sfânta Maria, prilej pentru mulţi cetăţeni români de a călători în afara graniţelor ţării. Având la bază experienţa săptămânilor trecute, când media valorilor de trafic în timpul unei zile de weekend a depăşit 500.000 de persoane la nivel naţional, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria”, a transmis Poliţia de Frontieră, vineri, printr-un comunicat de presă.
Sursa citată a menţionat că la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale PFR au fost suplimentate arterele de control, în funcţie de configuraţia fiecărui punct şi de dinamica valorilor de trafic, a fost suplimentat personalul planificat la controlul documentelor, precum şi echipamentele de control folosite, fiind utilizate inclusiv staţii mobile, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.
  • “Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren. Precizăm că punctele de prim ajutor instalate în PTF Nădlac II şi PTF Giurgiu de către autorităţile locale, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, rămân operaţionale pe perioada weekend-urilor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate în cele două puncte, în caz de nevoie”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.
Aceasta a menţionat că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autorităţile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate şi totodată cu respectarea metodologiei de lucru.
De asemenea, au fost dispuse şi măsurile necesare pentru supravegherea sporită a frontierei de stat, în punctele de trecere şi în zona de competenţă.
 “În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm călătorilor, utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud”, a mai explicat Poliţia de Frontieră.
Poliţia de Frontieră face mai multe recomandări pentru scurtarea timpului de control şi fluidizarea traficului:
  • verificarea valabilităţii documentului de călătorie cu care se intenţionează tranzitarea frontierei; deţinerea documentelor necesare pentru călătoria minorilor, cu recomandarea ca părinţii, înainte de plecare, să consulte condiţiile de călătorie în străinătate pentru minorii cetăţeni români, informaţii disponibile pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, astfel încât să fie evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară; conducătorii mijloacelor de transport să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil şi corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare şi dovada inspecţiei tehnice periodice.
Alte recomandări sunt următoarele: pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal), să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România; documentarea, în prealabil, la reprezentanţele diplomatice din România ale statelor în care se călătoreşte, cu privire la condiţiile particulare de intrare şi şedere.
De asemenea, având în vedere creşterea considerabilă a traficului în perioada estivala inclusiv pe aeroporturile internaţionale, Poliţia de Frontieră recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport în intervalul de timp indicat de companiile de zbor şi de administraţia aeroporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.