Poliția Locală a dat amenzi usturătoare pentru taximetriștii de la Gara de Nord – FOTO

Poliția Locală București a desfășurat un control la Gara de Nord, printre taximetriști, și a aplicat amenzi usturătoare.

„Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate de Poliţia Locală a Municipiului București, în această săptămână, la Gara de Nord, pentru încălcarea Legii taximetriei.

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat, în această săptămână, seria de acțiuni de verificare a legalității privind transportul de persoane în regim de taxi în cel mai important punct nodal al Capitalei: Gara de Nord. Aici, zilnic, unii conducătorii auto care nu respectă legea taximetriei se folosesc de tot felul de tertipuri pentru a-și atrage și păcăli clienții”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale București.

Potrivit sursei citate, folosirea frauduloasă de dotări specifice autovehiculelor taxi, lipsa documentelor necesare desfășurării activității de taximetrie, negocierea tarifului sau refuzul de cursă au fost câteva dintre neregulile depistate, în ultimele trei zile, de polițiștii locali în cadrul unor acțiuni de control desfășurate la Gara de Nord.

Au fost verificate 140 de autovehicule taxi

„Misiunile – care s-au desfășurat în colaborare cu polițiștii Brigăzii Rutiere București și ai Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord – au vizat depistarea și sancționarea șoferilor care practică ilegal taximetria în vederea asigurării unui cadru civilizat al activității de transport public în regim taxi, în Capitală.

În urma activităților desfășurate în această săptămână, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au verificat 140 de autovehicule taxi, au întocmit 123 de procese verbale de inspecție și au aplicat sancțiuni contravenționale, conform Legii 38/2003 a taximetriei, în valoare totală de 50.500 de lei. În cadrul acțiunilor, polițiștii locali au depistat și câțiva „pirați” – taximetriști falși, fără autorizație de transport persoane în regim de taxi care își coleantază, ilegal, autoturismele cu însemne și înscrisuri specifice taxiurilor”, transmite Poliția Locală.

Sursa citată mai arată că pe lângă amenzile aplicate, acestora urmează a li se suspenda dreptul de a mai conduce un autovehicul pe o perioadă de șase luni prin ridicarea de către Brigada Rutieră București a certificatului și a numerelor de înmatriculare. Alte măsuri complementare au constat în reținerea a două atestate taxi și a zece autorizații.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati