Poliția Locală, amenzi de zeci de mii de euro pentru mucurile de țigară aruncate pe stradă

1
265

Lucrătorii Poliției Locale a Municipiului București au tăiat amenzi în cuantum de 69.636 de euro, în primele șase luni din 2021, fumătorilor care au aruncat pe străzile din Centrul Vechi mucurile de țigară.

Astfel, Poliția Locală reamintește faptul că aruncarea resturilor de ţigări, a hârtiilor sau a altor deşeuri pe stradă este, potrivit hotărârii ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei.

“Lipsa de educaţie sau nepăsarea unora au condus, în ultima perioadă, la acumularea de deşeuri menajere pe domeniul public, fapt ce produce disconfort cetăţenilor, prejudiciază munca operatorilor de salubritate şi creează o imagine nefavorabilă Capitalei. Pentru descurajarea acestor practici, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, desfăşoară, zilnic, acţiuni de depistare şi sancţionare a celor care sfidează legea şi confundă strada cu coşul de gunoi”, au transmis reprezentanții Poliției Locale a Muncipiului București.

Pentru descurajarea acestor practici, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, desfăşoară, zilnic, acţiuni de depistare şi sancţionare a celor care sfidează legea şi confundă strada cu coşul de gunoi.

În primele şase luni ale anului, doar în Centrul Istoric al Capitalei, agenţii Poliţiei Locale Bucureşti au depistat 211 persoane care, în loc să folosească scrumierele stradale, au ales să arunce chiştoacele tigărilor direct pe aleile pietonale. Fumătorii surprinşi în flagrant au fost sancţionaţi contravenţional, conform H.C.G.M.B. 120/2021, cu amenzi în valoare totală de 343.150 de lei.

Misiunile poliţiştilor locali în Centrul Istoric al Capitalei sunt permanente şi vizează asigurarea unui climat social civilizat prin descurajarea producerii faptelor antisociale, cum ar fi apelarea la mila publicului, comerţul ambulant neautorizat sau consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public.

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt in centrul vechi,din contra, o agenta de la politia locala chiar mi-a confirmat ca ei nu intra in centrul istoric pentru astfel de amenzi, doar zone ca Cismigiu,universitate, unirio sau romana. Zona de centru istoric nu reprezinta zona ce necesita „curatare”…fiind zona cea mai murdara. Eu mi.am luat amenda la Univ si razand am intrebat.o pe dna politista (apropo imbracata civil), daca aruncam in centru vechi..m-ar mai fi amendat…a raspuns simplu „Nu” , noi nu intram acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.