Poliția Locală București a dat amenzi de 180.000 de lei, weekendul trecut

Poliția Locală București a dat amenzi de 180.000 de lei weekendul trecut, fie pentru nerespectarea Legii antifumat, fie pentru aruncarea ilegală a deșeurilor pe stradă sau pentru parcarea în locuri necorespunzătoare.

Astfel, 14 administratori de baruri şi terase din zonele centrale ale Capitalei au fost sancţionaţi contravenţional, vineri seară, pentru nerespectarea Legii antifumat, cu amenzi în valoare de 65.500 de lei. Totodată, pentru lipsa măştii de protecţie sanitară, au fost aplicate şi şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, s-au dat amenzi de 30.000 de lei de către agenții de Intervenții persoanelor care au “confundat” strada cu coşul de gunoi.

Aruncarea pe stradă a resturilor menajere – resturi de ţigări, hârtii sau alte deşeuri – constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei, reamintește Poliția Locală.

Amenzi de 35.000 de lei pentru parcare/staționare ilegală

În paralel, echipaje ale Serviciului Circulaţie Rutieră au acţionat pentru prevenirea opririlor şi staţionărilor neregulamentare, pentru identificarea conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj care încalcă restricţiile de circulaţie în Capitală, cât şi pentru verificarea respectării legalităţii de către operatorii taxi. În total, au fost constatate 75 de abateri de la legislaţie, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de peste 35.000 de lei.

Restul sancţiunilor aplicate au fost pentru apelare la mila publicului, solicitarea fără drept a „taxei de parcare” şi acte de comerţ ambulant neautorizat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati