Poliția Locală București continuă campania de informare despre sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună

Poliția Locală a Municipiului București continuă acțiunile de informare a deținătorilor de câini de rasă comună cu privire la programul de sterilizare gratuită al patrupedelor derulat de către Primăria Capitalei, prin A.S.P.A.

Poliţişti locali din reprezentaţi A.S.P.A., P.M.B, voluntari PROEDUS și agenți ai Poliției Locale sector 6 au discutat, joi, cu posesorii de câini din cartierul Giulești despre beneficiile microcipării și sterilizării animalelor de rasă comună.

Totodată, iubitorii de animale au fost informați și cu privire la obligațiile legale ce le revin. Astfel, identificarea prin microcip, înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS) și sterilizarea câinilor de rasă comună sunt obligatorii prin O.U.G. 155/2001 și H.G.1059/2013. Nerespectarea acestor obligații atrage amenzi de la 5.000 și 10.000 lei.

Pentru a facilita accesul deținătorilor de câini de rasă comună la programul de sterilizare gratuită, Primăria Municipiului București prin A.S.P.A. pune la dispoziția acestora clinici veterinare mobile, astfel:

– Sectorul 3 – Clinica veterinară mobilă Green Vet va staționa la cabinet Super Pet Vet din str. Pietroșelului nr. 55, în perioada 15 – 18 decembrie. 

– Sectorul 5 – Clinica veterinară mobilă Hands and Paws Vet va staționa la adresa Calea Ferentari nr. 123, în perioada 08 – 11 decembrie și 15 – 18 decembrie.

– Sectorul 6 – Clinica veterinară mobilă va staționa la adresa str. Răsadniței nr. 59, în perioada 08 – 11 decembrie și 15 – 18 decembrie. 

Programarea se poate face de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:00,  la 0743.204.942, linie telefonică pusă la dispoziție de către Autoritatea de Supraveghere și Protecția Animalelor București. 

Sunt asigurate gratuit microciparea și înregistrarea în RECS, anestezia, operația de sterilizare, tratamentul post operator și carnetul de sănătate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati