Poliția Locală București continuă sancționarea deţinătorilor de animale de companie care “uită” să strângă mizeria

Poliția Locală București continuă acţiunile de identificare şi sancţionare a deţinătorilor de animale de companie care “uită” să strângă mizeria lăsată de patrupede pe domeniul public.

Acţiunile poliţiştilor locali se desfăşoară, cu precădere, în marile parcuri ale Capitalei şi îi vizează pe acei posesori de câini care, pe timpul plimbării animalelor, omit să cureţe dejecţiile acestora.

Acest lucru afectează dreptul la un mediu curat şi sănătos al celorlalţi cetăţeni şi creează o imagine nefavorabilă Capitalei.

De asemenea, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti participă şi la campania de informare „Strânge după câinele tău”, iniţiată de CișmiCivic & Grow Up Romania şi susţinută de Primăria Capitalei.

Prin intermediul unor fluturaşi informativi, deţinătorilor de câini le sunt explicate atât obligaţiile ce decurg din posesia unui animal de companie cât şi importanţa menţinerii curăţeniei mediului înconjurător. 

În ultima perioadă, peste 1400 de iubitori de animale au fost avertizaţi cu privire la obligativitatea colectării dejecţiilor fiziologice ale patrupedelor şi menţinerea curăţeniei pe domeniul public.

Alţi câţiva zeci de deţinători de câini, care au refuzat să strângă mizeria propriilor animale de pe spaţiile verzi ale parcurilor, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati