Poliția Locală București – controale în mijloacele de transport în comun

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului Bucureşti continuă acţiunile de prevenire, descurajare și combatere a faptelor antisociale în mijloacele de transport în comun administrate de către STB.

Misiunile poliţiştilor locali se desfăşoară, cu precădere, pe liniile care circulă în zonele vulnerabile ale Capitalei şi în staţiile acestora, acolo unde au fost semnalate încălcări ale ordinii şi liniştii publice şi a normelor de convieţuire socială. 

Astfel, pentru creşterea gradului de confort şi siguranţă al călătorilor, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti acţionează, zilnic, în vederea identificării persoanelor fără adăpost care şi-au făcut un obicei din a folosi mijloacele STB pe post de locuinţă temporară.

De cele mai multe ori, aceste persoane încalcă normele de convieţuire socială, nu respectă regulile de igienă şi provoacă disconfort celorlalţi călători. Echipajele Poliţiei Locale Bucureşti au misiunea de a identifica aceste persoane şi de a le conduce la centrele de îngrijire şi adăpost ale D.G.A.S.M.B. în vederea instituţionalizării.

De asemenea, agenţii P.L.M.B. acţionează şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, cum ar fi comerţul ambulant neautorizat, consumul de alcool, cerşetoria, precum şi pentru descurajarea actelor de vandalism asupra mijloacelor de transport în comun ale STB.

Călătorii lezaţi de comportamentul inadecvat al unor pasageri pot sesiza Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti prin intermediul dispeceratului operativ la 021/9752.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati