Poliția Locală Sector 1 a confiscat prima autoutilitară care se pregătea să arunce ilegal deșeuri – VIDEO

Poliția Locală Sector 1 a confiscat, marți, 12 iulie, prima autoutilitară care se pregătea să arunce ilegal deșeuri provenite din construcții, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Primăria Sectorului 1 are toleranță zero față de cei care încalcă legislația de mediu și depozitează gunoaie în locuri nepermise, punând în pericol sănătatea locuitorilor

”În cursul zilei de astăzi, pentru prima dată în istoria Poliției Locale Sector 1, a fost confiscată o autoutilitară care se pregătea să arunce ilegal deșeuri provenite din construcții în cartierul Giulești- Sârbi.”, anunță institiția.

Pe lângă confiscarea autovehiculului, proprietarul a fost amendat cu 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

“Astăzi a fost organizat un flagrant într-o zonă în care zeci de mii de tone de deșeuri erau depozitate ilegal, fiind vorba despre unul dintre cele mai mari depozite de deșeuri ilegale din Capitală. Baza legală pentru sancționarea unor astfel comportamente există, este nevoie doar de voință pentru ca sancțiunile să fie puse în aplicare. Aviz amatorilor, în Sectorul 1 aplicăm legea! Nesimțirea se plătește scump”, a declarat primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Întreaga acțiune a Poliției Locale Sector 1 face dintr-un plan coerent de măsuri care are ca scop identificarea și sancționarea  persoanelor care abandonează ilegal deșeuri pe domeniul public sau privat din această zonă administrativă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati