Poliția Locală Sector 1 a dat o amendă record pentru defrișarea ilegală a zeci de copaci

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand spune că, în goana după profit rapid, unii dintre dezvoltatorii imobiliari încalcă flagrant legislația de urbanism și mediu, astfel că Poliția Locală Sector a a dat luni o amendă record, în cuantum de 475.000 lei, pentru defrișarea ilegală a 47 de arbori. 

Contravenția pentru taierea unei veritabile păduri urbane a fost dată unui mare dezvoltator care construiește un complex de locuințe de lux în nordul Sectorului 1. A primit amenda maximă prevăzută de lege: 10.000 lei/ arbore defrișat ilegal. La această sumă s-a adăugat o altă sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 lei, pentru neasigurarea spălării zonei aferente șantierului și a utilajelor din perimetrul acestuia. 

„Reformarea Poliției Locale pe care am realizat-o la începutul mandatului își arată roadele. Nu sunt perfecți cei din poliție și mai sunt lucruri de îmbunătățit. Dar în Sectorul 1 îi sancționăm pe toți cei care încalcă legea, indiferent de numele, influența politică, puterea financiară sau calitatea acestuia”, a spus Armand, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati