Poliția Locală Sector 2, întâlnire de lucru cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane

Poliția Locală Sector 2 a participat, în calitate de partener al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, la întâlnirea de lucru, care a avut ca temă implementarea, la nivel local, a Strategiei Naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022.

Parteneriatul Poliția Locală Sector 2 – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane își propune consolidarea şi diversificarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane la nivelul Sectorului 2, creşterea calităţii informaţiilor diseminate privind fenomenul traficului de persoane, creşterea nivelului de informare a comunității în vederea conştientizării implicaţiilor traficului de persoane și reducerea factorilor de risc ce conduc la victimizare.

În vederea realizării acestor obiective, Poliția Locală Sector 2 va derula în perioada următoare trei campanii de informare și conștientizare: ”Distruge zidul indiferenței! – Traficul de persoane poate fi prevenit”, ”Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”, „Cunoaște-ți drepturile! Respectă-ți obligațiile!”, campanii care informează cetățenii cu privire la cauzele și efectele traficului de persoane, folosirea minorilor în scopul cerșetoriei, prevenirea abuzurilor, relația victimă-recrutor, atitudinea potrivită în situații de risc și răspunderea penală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati